Cheese balls – sūrio užkandis

Mano “arkliukas“ – užkandžiai, jų receptų paieška man įdomiausia, juos skaniausia gaminti ir svarbiausia čia – grožis, juos turi pirmiau norėt suvalgyt akimis.

Kaip dažnai pasitaiko, kad užkandžius pagaminti labai paprasta ir gan greita, o rezultatas labai nustebina, ypatingai tada, kai jie pagaminami maži ir spalvoti.

Siūlau keliaujant į svečius “susukti“ keliolika tokių sūrio rutuliukų, nusipirkti mėgstamų sausainių ir prie pokalbių bei vyno jie labai derės.

Kaip visada sakau – gaminkite užkandžius iš tų produktų, kuriuos labiausiai mėgstate, ir be abejo, sauja meilės juos pavers stebuklingais.

cheese balls3

Sūrio rutuliukams reikės:

  • įvairių sūrių: mocarela, pelėsinis, kietasis sūris, ožkos pieno
  • tepamo varškės sūrio (pvz. philadelphia)
  • žalumynų (pvz. pertražolių)
  • riešutų
  • skrudintos šoninės
  • sezamo sėklų

Produktų kiekius naudokite tokius, kad masė rutuliukams būtų gan standi, “rišamasis“ produktas buvo philadelphia sūrelis.

Rutuliukus galima gaminti visai mažus, kad užtektų užsitepti ant vieno sausainio ar krekerio.

Sūrio rutuliukai su skrudinta šonine. Smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, gerai sumaišiau su varškės sūreliu, įdėjau smulkintos skrudintos šoninės gabalėlių, grūstų pipirų, viską gerai sumaišiau ir suformavau nedidelius rutuliukus, kuriuos apvoliojau tos pačios šoninės smulkintuose gabalėliuose.

cheese balls1

Sūrio rutuliukai su riešutais. Smulkiai sutarkuotą mocarelą sūrį, gerai sumaišiau su varškės sūreliu, įmaišiau smulkintų migdolų, grūstų pipirų, džiovinto čili pipiro, gerai sumaišiau ir suformavau nedidelius rutuliukus, kuriuos apvoliojau smulkintuose migdoluose. Riešutai čia gali būti kokius tik labiausiai mėgstate (lazdyno, sūdyti žemės, pekano ir pan.)

Sūrio rutuliukai su sezamo sėklomis. Smulkintą pelėsinį sūrį sumaišiau su smulkiai sutarkuotu kietuoju sūriu ir varškės sūreliu (pagrindas turi būti pelėsinis sūris), suformavau rutuliukus ir apvoliojau sezamo sėklose.

cheese balls

Sūrio rutuliukai su petražolėmis. Susmulkinau ožkos pieno sūrį, sumaišiau su smulkiai sutarkuotu kietuoju sūriu ir varškės sūreliu, įmaišiau smulkintų petražolių ir suformavau rutuliukus, kuriuos apvoliojau tose pačiose petražolėse (žolėlės gali būti įvairios – kalendra, bazilikas, krapai).

cheese balls2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s