Įdaryta saldi bulvė

Taip jau yra, kad saldžios bulvės pas mus į namus pasibeldžia, kai išgyvename gamybinę krizę. Rodos, nieko pasigaminti nebesigauna taip kaip nori, pradedi ieškoti to, kas senai pamiršta ir ne pirmą kartą saldžios bulvės mus gelbėja. Vienintelis minusas, kad jas reikia ilgokai kepti orkaitėje ir grietai vakarienei jos netiks, na o savaitgalį, jei norite kažko ko neragavote, skonių prie kurių jūsų gomurys nepripratęs – tai rekomenduojame pasigaminti kažką panašaus.

Tai tikrai nėra daug meistriškumo reikalaujantis patiekalas. Pasitarkuojam mėgstamo sūrio, paskrudinam šoninės, pasidarom padažo su avokadu ir vakariene bus puiki.

Saldžios bulvės yra be proto sočios, vienos didesnės bulvės su pagardais bus per akis vienam vyrui, o vidutiniškai valganti dama puikiai apsisuks ir su puse. Nežinau ar tai pilnai atspindi mūsų blogo tėkmę, bet receptų su saldžiomis bulvėmis yra daugiau nei su paprastomis – ir mums tai žiauriai patinka.

saldi bulve

Patiekalui paruošti reikės:

  • saldžių bulvių
  • čederio sūrio
  • fetos sūrio
  • šviežių petražolių
  • šviežios šoninės
  • druskos, pipirų
  • tyro alyvuogių aliejaus

Pirmiausia orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių kepkite apie 60-90 minučių (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, mažesnės iškeps ir per 50 minučių ar valandą) bulves ištrintas druska, pipirais ir tyru alyvuogių aliejumi.

Artėjant kepimo laikui į pabaigą pasiruoškite įdarą: sutarkuokite čederio sūrį, susmulkinkite petražoles, išsikepkite šoninę (mes kepame orkaitėje plonai supjaustytus šoninės gabalėlius ant folijos, gausiai apibarsčius druska apie 190 laipsnių temperatūroje, kol šoninės gabalėliai suskrunda, tada atvėsintus ant vienkartinio rankšluosčio, sutrupinam į nedidelius gabalėlius), susitrupinti fetos sūrį, pasiruošti padažą.

Avokadų padažui paruošti reikės:

  • 1 avokado
  • 1 skiltelės česnako
  • pusė saujelės šviežių žolelių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • natūralaus jogurto

Minkštą avokadą sutrinkite šakute, sumaišykite su norimu kiekiu natūralaus jogurto, pagardinkite įspausdami česnako skiltelę, šviežiomis smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais ir aliejumi pagal skonį.

Keptos bulvės paruošimas. Kai bulvė iškepė ir tapo minkšta, įpjaukite per vidurį, apibarstykite tarkuotu čederio sūriu, skrudintos šoninės gabaliukais ir dar keliom minutėm pašaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.

Iškeptą bulvę serviruokite lėkštėje, apibarstykite petražolėmis, smulkinta feta ir uždėkite avokado padažo.

saldi bulve1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s