11 vieta. Rendang jautiena

Ar galite patikėti, kad per geras dvi valandas ant savo stalo galite pasidėti tai, kas labai populiaru Indonezijoje ar Malaizijoje? Va čia tai šių dienų laisvos šalies dovana jums. Visas pasaulis ant jūsų rankų kiek tik norite, tiek ir pasiimkite.

Šis patiekalas nelabai turi troškinimo ribų, nes viską galima daryti nuo 2 iki 8 valandų, čia jau kiek laiko turite. Galiu užtikrinti, per dvi valandas jautieną ištroškinsite pakankamai, kad norėtumėt tai pakartoti artimiausią dieną. Iš ingredientų nepavyko rasti tik tamarindų pastos, kuri kaip suprantu yra labai rūgšti ir dažnai keičiama tiesiog žaliąja citrina, ką mes ir padarėm.

Patiekalas išties labai primena indišką karį, ir anot vieno senuko gaminant Rendang pereinami keli etapai, o karis yra vienas iš jų, tik rendang yra dar ilgiau troškintas patiekalas, pati patiekalo širdis yra tame, kad jautiena troškinama kokosų piene.

Pasigaminus ilgai sukom galvą, kaip čia gražiau nufotografuoti, bet taip jau yra, kai kurie patiekalai yra daug skanesni valgant nei žiūrint, Randang puikiai tinka šaltiems žiemos savaitgalio pietums, kada laiko pasisukioti virtuvėje yra daugiau, o kiekvienas kąsnis šildo kūną iš vidaus.

Jei Indonezijoje gyventų tiek žmonių, kiek Indijoje, matyt jautienos rendang populiariausių patiekalų sąraše gautų ir solidesnę vietą, bet tai hitas, kuris bus gaminamas dar tikrai ne kartą.

rendang

Rendang paruošti reikės (4 porcijoms):

  • 800 g – 1 kg jautienos kulninės / mentės su kaulu / nugarinės
  • 1 (400 ml) skardinės kokosų pieno
  • 2 raudonų svogūnų
  • 2 – 3 čili pipirų
  • 4 česnako skiltelių
  • nykščio dydžio imbiero
  • 2 stiebų citrinžolės
  • po 1 š. maltos kalendros, kumino, kario
  • 2 lazdelių cinamono
  • 4 kardamono ankščių
  • sojos arba žuvies padažo
  • pusė žaliosios citrinos sulčių / tamarindų pastos
  • sauja kokosų drožlių

Pirmiausia svogūną, čili, imbierą, česnaką, citrinžolę susmulkinom su elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Į gilų puodą sukrėtėm masę su šlakeliu aliejaus ir sudėjom po šaukštą prieskonių (maltos kalendros, kumino, kario), įmetėm cinamono lazdeles, kardamono sėklytes ir pagardinom druska. Visą masę šiek tiek pakaitinome, kol pradėjo sklisti aštrus malonus kvapas.

Tada sudėjome gabaliukais pjaustytą jautieną (apie 2-3 cm ilgio), ir visą masę pakepėm maišant apie 5-7 minutes ir supylėm kokosų pieną, troškinom apie 2 valandas ant vidutinės ugnies karts nuo karto pamaišant. Padažas pradėjo tirštėti tik po 1,5 valandos.

Masei visai sutirštėjus (apie 10 minučių likus iki troškinimo pabaigos), įpylėm 2 šaukštus žuvies padažo, išspaudėm pusės žalios citrinos sultis ir įbėrėme kokoso drožlių. Maišant dar palikome ant ugnies 10 minučių.

Valgėme su virtais basmati ryžiais ir naan duonele.

rendang1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s