Salotos su jautiena

Jeigu norite pavalgę jaustis lyg ant sparnų – tai šis patiekalas būtent jums. Sotus, bet nesunkus, kaip ir daugelis rytietiškų patiekalų. Pagardintas puikia jautienos nugarine ir azijietiškais makaronais, su šviežiomis daržovėmis ir sojos bei sezamo sėklų padažu.

Jeigu produktus turėsite namuose, pasigaminsite per 10 minučių. Reikės tik lengvai pakepti jautieną ir išsivirti noodle makaronus. Svarbiausia čia būtų neperkepti ir nepervirti, nes būtent tai ir yra dažniausios mūsų klaidos virtuvėje.

Nemėgstate nepilnai iškeptos jautienos – valio, tiesiog nesirinkite jos, bet negadinkite ir neperkepinėkite mėsos, kurios geriausias skonis yra tuomet kai ji dar bent kiek žalia.

jautienos salotos1

Salotoms paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 200 g jautienos nugarinės
  • druskos ir grūstų juodų pipirų
  • poros saujų virtų ryžių makaronų
  • 1 avokado
  • 5-6 mažų pomidorų
  • 5-6 ridikėlių
  • poros saujų mėgstamų salotų lapų (rukolos, špinatų, sultenių ir pan.)
  • daigintų sėklų (pagal skonį: ridikėlių, garstyčių ar kokių kitų aštresnių)
  • 1/2 čili pipiro

Pirmiausia gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepiau sausą jautienos gabalėlį (į keptuvę įmečiau porą šakelių šviežio čiobrelio), kepiau iš abiejų pusių apie 6-7 minutes, iškeptą mėsą apibarsčiau druska ir juodais pipirais, atidėjau į šalį ir palikau apie 10 minučių.

Per tą laiką ant lentelės išdėliojau salotų lapelius, perpjautus pusiau pomidorus, ketvirčiais supjaustytus ridikėlius, griežinėliais supjaustytą avokadą (nepamirškit gerai apšlakstyti citrinos sultimis supjaustyto avokado!!), uždėjau garstyčių daigų.

Pasiruošiau padažą, supyliau į nedidelį indelį ir susipjausčiau plonais gabalėliais mėsą, pabaigai užbarsčiau čili pipiro. Atskirai į dubenėlį sudėjau virtus ryžių makaronus, užpyliau keletą šaukštų padažo.

Padažui paruošti reikės:

  • 4 š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 4 š. sojos padažo
  • 2 š. ryžių acto
  • 1 a.š. medaus
  • 1 a.š. kepintų sezamo sėklų

Visus ingridientus sumaišiau. Kaip visada sumaišius, nepamirškit ragauti ir pridėti dar ko trūksta pagal jūsų skonį. Atskirai druskos nedėjau, nes užteko nuo sojos padažo.

Kiekvienas į lėkštę gali susirinkti tuos ingridientus, kuriuos mėgsta ir užsipilti padažo arba tiesiog valgyti tiesiai nuo lentelės.

jautienos salotos

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s