Špinatų ir maskarponės dip’as

Ar jums taip nutinka, kai norite pagaminti kokį jūsų draugams ar artimiems dar nenusibodusį užkandį, o minčių visai nėra? Visi įpratę prie pamėgtų šaltų užkandžių: marinuotų alyvuogių, įvairių užtepėlių, brusketų ir panašiai. Pas mus irgi taip pat, tik negaliu nustoti ieškoti vis kažko negaminto ir pastaruoju metu pas mus į virtuvę pamažu įžengia greiti karšti užkandžiai, ko anksčiau vengdavau ir pasirodo juos spėja suvalgyti, kol jie šilti ir atvėsę jie nebebūna visai neskanūs – kuo buvau įsitikinus anksčiau.

Manęs dažnai paklausia: “ką patarsi pagaminti greitai ir lengvai – turėsiu vakare svečių“ –  todėl dabar į pasiūlymus galiu įtraukti ir šį šaltiems vakarams – karštą špinatų ir maskarponės sūrio užkandį. Paragavę tikrai pajusite Italijos skonį. Nepamirškit pasiskrudinti mėgstamos šviesios duonelės ir kaiskit orkaitę! O šį receptą radau atsitiktinai ieškodama, ką dar, apart sūrio pyrago, keksiukų, blynelių, galima pagaminti su maskarponės sūriu.

spinach dip1

Paruošti reikės (3 nedideli indeliai):

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 nedidelio svogūno
  • 200 g špinatų
  • džiovinto čili pipiro
  • druskos, juodųjų pirpirų
  • 1 š. sviesto

Įkaitinau orkaitę iki 175 laipsnių karščio, pasiruošiau karščiui atsparius nedidelius indelius.

Tuomet smulkiai supjaustytą svogūną pakepinau su šlakeliu aliejaus, vėliau sudėjau špinatus ir sviestą, nuolat vartant špinatus keptuvėje pakaitinau dar kelias minutes. Tada nuėmus keptuvę nuo ugnies, sudėjau maskarponės sūrį bei tarkuotą kietąjį sūrį, žiupsnį džiovinto čili, druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

Viską sumaišius, masę supyliau į indelius ir pašoviau į orkaitę 30 minučių. Viršuje užsidėjo traški plutelė, o apačioje buvo burbuliuojantis padažas, puikiai tikęs su šviežia duonele ar sūriais sausainiais.

spinach dip

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s