Moliūgų ledai

Šaltuoju ir tamsiuoju periodu turbūt mažai kam norisi ledų, bet patikėkit po šiltos sočios vakarienės, pasimėgauti spalvingais ir aromatingais ledais visai geras užsiėmimas. Juolab, kad artėjant žiemos šventėm dažnai desertams pritrūksta minčių, o didžioji dalis jų sunkūs, kaloringi ir labai sotūs, jiems kartais net pritrūksta vietos pilve, todėl vėsūs ir nesotūs ledai gali būti gana stebinantys. Mes išbandėm – ir tai ne tokie kaip jūs įpratę grietininiai, kiaušiniai naminiai ledai, o vaisiniai daržoviniai burnoje tirpstantys ledai.

moliugo ledai

Ledams paruošti reikės (6-8 porcijoms):

  • 4 vidutinio dydžio bananų
  • 1 puodelio moliūgo pure
  • 1/3 puodelio klevų sirupo
  • 1,5 v.š. moliūgų prieskonių

Pirmiausia supjaustytus griežinėliais bananus užšaldykite iš vakaro. Pasiruoškite moliūgų pure: orkaitėje, įkaitintoje apie 200 laipsnių kepkite gabalėliais supjaustytą oranžinį moliūgą (nenulupkite žievės) apie 25-30 minučių, atvėsinkite ir su šaukštu minkštą moliūgą sudėkite į indą, elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Pasiruoškite moliūgų prieskonių: jei rasite jų įsigyti, puiku – nereikės maišyti patiems, tačiau, jei ne – proporcijos tokios: 2 a.š. cinamono, 1/2 a.š. malto imbiero, 1/4 malto muskato riešuto, 1/4 a.š. maltų kvapniųjų pipirų; 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių.

Sušaldytus bananus sumaišykite su moliūgų pure, įpilkite klevų sirupo ir įdėkite moliūgų prieskonių, viską sutrinkite su elektriniu trintuvu ir šaldykite šaldiklyje mažiausiai 5 valandas.

Pateikite su pakepintais migdolais ar žemės riešutais, sumaišytais su medumi.

moliugu ledai1

Advertisements

2 komentarai apie “Moliūgų ledai

  1. Moliūgų ledai? Nieko sau… Skamba visai neįprastai, nesu dar girdėjusi apie tokius ledus. Reikia manyti, kad mano trintuvas vitamix susidoros su šia užduotimi. Išbandysiu ir būtinai pasidalinsiu šių ledų įspūdžiais.

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s