23 vieta. Lazanija

Kuo galima susieti Italijos mafijos vakarienę namuose su storu kiurksančiu ant sofos katinu? – Taip, kas spėjote pagalvoti apie Garfildą, iškart supratote, kad mintyse turime Lazaniją.

Jeigu jau filme figūruos italų mafija, tai jie būtinai valgys kažką iš makaronų, o greičiausiai lazaniją, nesvarbu ar namuose pašildys, ar per pietus lauke vaikams postringaus, kad tai jų senelių maistas ir privaloma gerbti ir t.t.

Kuo Garfildui ji taip patiko.. matyt sotumu, nes kas jau kas, o jis pavalgyti tai tikrai mėgsta. Taip, lazanija tikrai yra labai sotus maistas, kurį paprasta pagaminti visai šeimai vienu metu. Susirandate didžiausią ir giliausią kepimo skardą ir pusė darbo jau padaryta, belieka, po ranka turėti lazanijos lakštų (idealu, jei sugalvosite gamintis patys), pasikepinti mėsą, pasidaryti padažo ir pertepti tiek lazanijos lakštų, kiek ketinate suvalgyti. Mes vedini savo tikslo pagaminti kuo arčiau originalo stengėmės nenukrypti per daug į šonus ir nors lazanija mūsų namuose kepama tikrai ne pirmą kartą, taip jau gavosi, kad ši esanti pati gražiausia ir skaniausia, o pasaulis be jokios abejonės ją įvertino ir surado vietos populiariausių 50-tuke.

lasagna

Lazanijai paruošti reikės (4 asmenis):

  • šviežių lazanijos lakštų
  • 400 g  jautienos faršo (galima ir kiaulienos maišytos su jautiena ir šviežių dešrelių mėsos)
  • 100 g kiaulienos šoninės
  • 200 g  mocarelos sūrio
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • baziliko (geriausia šviežio)

Pirmiausia orkaitėje paskrudinom šoninę (kepėm apie 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje apie 200 laipsnių karščio skardoje ant folijos), atvėsinom ant vienkartinio rankšluosčio ir sulaužėm smulkiais gabalėliais.

Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinom sutarkuotą svogūną, suvertėme konservuotus pomidorusm, įspaudėm česnaką ir ant primažintos kaitros padažą virėm apie 12 minučių.

Atskirai pakepinome jautienos faršą, suvertėme jį į pomidorų padažą, subėrėme smulkintus kiaulienos šoninės gabalėlius, sudėjome baziliką, pagardinom druska ir pipirais. Norėjome, kad būtų padažas vientisesnis, todėl 1/2 dalies sutrynėme elektriniu trintuvu.

Bechamel’io padažui paruošti reikės:

  • 6 šaukštų sviesto
  • 4 šaukštų miltų
  • sauja kietojo tarkuoto sūrio
  • juodųjų pipirų ir druskos
  • 1,5 puodelio pieno

Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros išlydžiau sviestą, maišant šluotele įbėriau miltus, tuomet pamažu supyliau pieną ir subėriau tarkuotą kietąjį sūrį, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų, gerokai sumažinau ugnį ir karts nuo karto maišant kaitinau, kol padažas sutirštėjo.

lasagna1

Lazanijos paruošimas kepimui: į kaitrai atsparų indą ant dugno įpylėme truputį mėsos padažo, įdėjome lakštą, tada, porą šaukštų mėsos padažo, šaukštas bechamel’io padažo, truputis plėšyto mocarelos sūrio, žiupsnis kietojo tarkuoto sūrio ir vėl lazanijos lakštas. Taip kartojom, kol indas prisipildė ligi viršaus, ant paskutinio lakšto užpylėme tik bachamel’ io padažo, uždėjome mocarelos ir tarkuoto kietojo sūrio.

Uždengėme kepimo indą folija ir kepėme įkaitintoje orkaitėje apie 180 laipsnių apie 35 minutes, po pirmųjų 15 minučių foliją nuėmėme, kad viršus apskrustų.

lasagna2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s