Karštas desertas su persikais

Šis desertas laisvai gali pretenduoti į daugelio pamėgtą “tik kelių ingridientų” pyragų sąrašą – skambiai galima sakyti tik 5 produktai ir desertas ant jūsų stalo (na, tik reikės luktelti, nes jis kepamas apie 40 minučių). Ar jį galima pavadinti pyragu, greičiausiai, kad ne, nes jo gražaus gabalėlio neatrieksite ir neįkomponuosite į dailią lėkštę. Grožiu jis jūsų tikrai nenustebins, bet paprastu paruošimu ir švelniu skoniu tikrai. Šiuo metu man jis nepralenkiamas. Svarbiausia valgyti šiltą!

O kaip jį pavadinti teisingai net nežinau – jei verčiant anglišką pavadinimą, gausime – vaisiai tešloje, kaip minėjau pyragu jo nepavadinsi, tiesiog gal jums prigis – karštų vaisių desertas.

cobbler2

Tad vėsiam vakarui ar net vėlyviems pusryčiams desertas idealus, tik nepamirškite pasirūpinti tais “keliais” ingridientais tešlai, o priedas gali tikti beveik viskas – mėgstama uogienė, šaldytos uogos, įvairūs vaisiai.

Paruošimui reikės (4-5 asmenims):

  • 3 prinokusių persikų (uogienės ar uogų)
  • 90 g sviesto
  • 180 ml miltų
  • 180 ml cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 180 ml pieno
  • citrinos sulčių

cobbler1

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Persikus supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šalį.

Sviestą išlydykite, palikite, kad truputį atvėstų. Per tą laiką sumaišykite kitus ingridientus: cukrų, miltus, kepimo miltelius, pieną ir įmaišykite pabaigai sviestą.

Į kepimo indą (apie 20 cm), supilkite tešlą ir ant viršaus sudėkite persikus.

Kepkite apie 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Valgykite šiltą, ypač tiks su ledais.

Kada gaminu dviems, darau viską iš pusės ingridientų.

cobbler

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s