Spring rolls

Turbūt didžioji dalis yra ragavusi šių azijietiškų suktinukų, sakyčiau kiek primenančių lietuvaičių norą vynioti į lietinį blyną įvairius įdarus.

Mes vasarą buvom pamėgę vasariškus spring rolls’us, kurie sukami į ryžių lapą ir valgomi šalti, na, o rudeniui – karštas pasiūlymas su plonyte ir traškia filo tešla. Jei kam kyla klausimas, ką su šia tešla dar galima pasigaminti, tai numeris 1 sakyčiau turėtų būti spring rolls.

Čia kaip ir su lietiniais blynais – galite įdarą sugalvoti kokį tik norite, o kepti dviem būdais: virti aliejuje ar tiesiog sausoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Virtuvėje rastos daržovės ir padiktavo mūsų spring rolls’ų įdarą. Norint labiau originalesnio azijietiško varianto reiktų naudoti kinietišką kopūstą (taip, taip, pekino kopūstą ir dar jį pakepinti), azijietiškus grybus, sojų pupelių daigus ir pan.

Spring rolls pagaminti reikės (16 vnt.):

  • 16 kvadratinių filo tešlos gabalėlių
  • daržovių įdaro
  • aliejaus kepimui

Spring rolls įdarui paruošti reikės:

  • 1 didelės morkos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1/4 raudonosios paprikos
  • 5 vidutinio dydžio pievagrybių
  • sojos padažo
  • aliejaus

Pirmiausia aliejuje apkepinau visas smulkintas daržoves, kol jos suminkštėjo, pabaigoje sudėjau pievagrybius, įpyliau sojos padažo. Kada įdaras atvėso, įbėriau truputį tarkuoto ementalio sūrio.

Spring rolls ruošimas. jei įsigijote specialiai spring rolls gaminti filo tešlą (kvadratiniai lakštai), tuomet viskas paprasta. Jei įsigijote didelius filo tešlos lapus, tuomet pirmiau susipjaustykite kvadratais (maždaug 16×16 cm).

Vieną lapą pasidėję įstrižai (tai daliai kur dedate įdarą, galima dėti dar vieną tešlos lapo gabalėlį (pusė kvadrato – trikampį), įdėkite gerą šaukštą įdaro (ne per vidurį), užlenkite trikampėlį paslėpdami įdarą, tuomet užlenkite šonus (tarsi gamintumėte voką) ir susukite iki galo. Kad tešlos galiukas priliptų, pavilgykite jį vandeniu.

spring rolls

Kol suksite kitus spring rolls’us, paruoštus laikykite uždengtus maistine plėvele, kad nedžiūtų.

Spring rolls kepimas. orignalieji spring rolls’ai verdami aliejuje, nors teko juos kepti ir sausoje keptuvėje, tikrai gavosi gan neblogai, bet rekomenduoju virti įkaitintame aliejuje vartant apie 4-5 minutes, kol visi šonai apskrus. Kad aliejus nuvarvėtų, ištrauktus spring rolls’us dėkite ant grotelių, o vėliau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

spring rolls1

Spring rolls valgymas. Skanu valgyti šiltus, mirkant į sojos ar saldžiarūgštį padažą.

spring rolls2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s