Naminės dešrelės keptos aluje

Vis daugiau Lietuvos prekybininkų siekia pasipelnyti iš grandiozinės Vokiečių pijokavimo šventės Oktoberfest: štai alaus pilstytojai siunčia žinutes, mat jie jau pas save turi tikro oktoberfest alaus ir parduoda jį vos ne už baro kainas ar kviečia alaus pub’as į oktoberfest šventę pajusti pas juos. Šventė išties įstabi, pavyzdžiui per 2013 m. suskaičiavo, kad išgėrė nei daug, nei mažai – 7,7 milijonus litrų alaus per kiek daugiau nei dvi savaites ir prie viso to suėdė dar šimtus tonų mėsos. Taip taip suėdė čia žodis bus tinkamiausias.

Nuvažiuoti norisi ir mums, bet vis dar neesam tikri, ar pakankamai praktikuojamės, kad galėtume išliurlinti tokias galybes alaus – nes jeigu ne to, tai ko daugiau ten važiuoti, tikrai nežinau. Taigi ta proga, kad jau solidariziuotis su vokiečiais jų vienu svarbiausių festivaliu metu, namuose pasigaminom namines dešreles su raugintais kopūstais, virtas ar tai keptas pats nebežinau, bet aluje.

 desreles
Patiekalui paruošti reikės (4 asmenims):
  • 1 didelio svogūno
  • 0,3 litro vokiško bock rūšies alaus (svarbu tamsus ir stiprus)
  • 4 didelių naminių dešrelių
  • 1 puodelio jautienos sultinio
  • 3 š. sviesto
  • 0,5 kg raugintų kopūstų
  • druskos, juodųjų pipirų

Pirmiausia gilioje didelėje keptuvėje suverskite griežinėliais pjaustytus svogūnus, supilkite alų ir sudėkite dešreles, nuolat maišykite, retkarčiais apverskite dešreles. Kepkite, kol alus nugaruos, o svogūnai karamelizuosis.

Išėmę dešreles, supilkite stiklinę jautienos sultinio, išmaišykite ir atgal sudėkite dešreles, dar pakepinkite apie 10 minučių. Sultinys vėl turėtų nugaruoti, išėmę dešreles, sudėkite 3 šaukštus sviesto, viską išmaišykite.

Kad dešrelės būtų apskrudusios, išėmus jas, mes apkepinome grill keptuvėje.

Į svogūnų masę sudėjau gerai nusunktus, nusausintus kopūstus, juos kepinau, pagardinau druska ir juodaisiais pipirais.

Kai kopūstai gerai susimaišė su svogūnais, parudavo ir sušilo, suvertėm viską į didelę lėkštę ir sudėjome pakepintas dešreles.

Priedui puikiai tiktų bulvių košė.

desreles1

Advertisements

Vienas komentaras apie “Naminės dešrelės keptos aluje

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s