Burokėlių pesto

Dievinu šią daržovę! Ir ne vien dėl to, kad ji nudažo nacionalinius šaltibarščius, bet ir dėl to, kad ją galima valgyt ištisus metus, iš jos gali gaminti begalę skirtingų patiekalų, net desertus. Matyt burokėlį galėtume tituluoti geriausia daržove Lietuvoje.

Netikėtai rastas burokėlių pesto viename maisto bloger’io tinklaraštyje su pasiūlymu jį panaudoti kepant picą, o dar ir nuotrauka iš karto pažadino apetitą – nuosprendis aiškus – gaminam!!! Ir turiu pasakyti, nors pesto visada žinom tik kaip itališką bazilikų padažą, daug atitikmens skonyje nerasite, apart riešutų ir kietojo sūrio, tačiau skonis nustebino su kaupu.

burokeliu pesto

Paruošti reikės:

  • 1 puodelio keptų iš smulkintų burokėlių
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų
  • 1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/2 puodelio tyro alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį

Pirmiausia reikės išsikepti burokėlius. Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių karščio, į foliją suviniojau nupklautus, nuluptus ir gabalėliais supjaustytus burokėlius. Kepiau apie 30-40 minučių, baigus kepti, palikau atvėsti.

Per tą laiką, susismulkinau graikinius riešutus, sutarkavau kietąjį surį, išspaudžiau česnako skilteles ir viską sudėjau į vieną indą, įpyliau tyro alyvuogių aliejaus. Atvėsusius burokėlius sudėjau į ingridientų puodą ir elektriniu trintuvu viską sutryniau iki vientisos masės. Pagardinau druska.

burokelius pesto1

Rekomenduoju palaikyti šaldytuve prieš valgant, visi skoniai geriau susimaišė.

Skanauti galima įvairiai: su karštais makaronais ir šviežia duonele ar netgi kepti picą (kaip buvau radusi originaliame recepte), o tai rasite kitame post’e.

burokeliu pesto2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s