Salotos su kepta skumbre

Tai neabejotinai viena iš mėgstamiausių lietuvių žuvų. Pirma mintis, kad visiems skumbrė priimtina tik šalto arba karšto rūkymo, greičiausiai, jei vaikų paklaustume, jie turbūt pasakytų, kad jos tokios gimsta ir čia tiesiog jų rūšys. Pamirštam, kad skumbrė kaip ir visos kitos žuvys gali būti paruošta ir visai kitaip.

Žuvies skonis tikrai visiems pažįstamas, tačiau kepta ji ne tokia riebi kaip būna rūkyta, o jos tamsumas keliantis apetitą.

Kaip jau minėjom apie visos žuvies kepimą – viskas labai paprasta, svarbu nepersistengti. Išvalius žuvį, į pilvą pridedam griežinėliais pjaustytos citrinos, šviežių žolelių (skumbrei labai tinka šviežias raudonėlis), įberiam druskos, pačią žuvį patepam aliejumi ir metam ant griliaus arba sausos keptuvės.

O kad nebūtų taip nuobodu vėl valgyti visą žuvį (nors aš asmeniškai galėčiau tą daryti be jokio nuobodulio), paruošėm salotas su keptu kuskusu ir marinuotomis paprikomis. Vienas variantas pasiūlymui Jums.

salotos su skumbre1

Salotoms paruošti reikės (2 porcijos):

  • kuskuso kruopų
  • marinuotų paprikų
  • salotų lapų
  • 1/2 mažo svogūno
  • ciberžolės, garam masala prieskonių
  • druskos, juodųjų pipirų

Ruošėme kuskusą: susmulkinome labai smulkiai mažą raudonąjį svogūną, pakepinome su sviestu ir aliejaus šlakeliu. Įbėriau po 1/3 šaukštelio ciberžolės ir garam masalą prieskonių, kepinom, kol pasklido malonus prieskonių kvapas. Tada subėriau 4 saujas kuskuso ir kepinau ant vidutinės ugnies, nuolatos maišant. Kad kruopos suminkštėtų įpyliau kelis šaukštus vandens ir maišydama kepinau. Po kelių minučių dar kartą įpyliau porą šauktų vandens.

Nuolat ragaujant (kol patiko kruopų kietumas / minkštumas) paruošėm ryškiai geltoną kvapnų ir traškų kuskusą.

Žuviai paruošti reikės:

  • 2 nedidelių skumbrių
  • citrinos
  • šviežio raudonėlio
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Pirmiausia iškepėme žuvį sausoje grill keptuvėje, atvėsus nulupome odą, sulaužėme didesniais gabalėliais.

Pateikimas. Didelėje lėkštėje išdėliojau įvairių salotų lapelius, sudėjau keptos marinuotos paprikos gabalėlius, į vidurį suverčiau keptą kuskusą ir ant jo uždėjau keptos skumbrės gabalėlius. Viską apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir užspaudžiau citrinos.

salotos su skumbre

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s