37 vieta. Chicken parm

Perskaičius pirmas kelias sudedamas patiekalo dalis net nekiltų abejonės, kad tai italų virtuvės patiekalas.

Ši vištiena turbūt ir gimė Italijoje, bet buvo išplukdyta į už jūrų marių esančią Australiją, kuri ją ruošti išmoko taip gerai, kad šiandien Chicken Parm ar chicken parmesan pristatomas, kaip Australiškos virtuvės pasididžiavimas.

Mums lietuviams toks mėsos ruošimo būdas yra labai artimas, bent jau aš  asmeniškai tikrai užaugau „ant“ mėsos, pamirkytos į plaktą kiaušinį tuomet į džiūvėsėlius ir kepama aliejuje. Dažnai taip ruošti mėsą nepatarčiau vien todėl, kad visas principas yra tik dėl sotumo, o pačios mėsos skonis lieka po didele skraiste. Jeigu ir mėgstate mirkyti mėsą į džiūvesėlius, bent jau venkite fermentinio sūrio ir kečupo, nes tuomet skonio receptoriams mėsos aptikti tikrai nepavyks, jovalas bus ir tiek. Nors patys taip paukštienos neberuošiam, jums pristatysime kaip pridera. Dar vienas 50tuko atstovas ant jūsų stalo.

chicken parm2

Chicken parm keturiems paruošti reikės :

  • vištienos krūtinėlės 600 g
  • kietojo sūrio (Parmigiano būtų puiku, bet tinka ir Džiugas)
  • Mocarelos sūrio 200 g
  • Džiūvesėlių (idealiausia džiovintos čiabatos)
  • 1-2 kiaušinių
  • poros šaukštų miltų
  • 200-300 g pomidorų skardinėje
  • 2-3 skiltelių česnako
  • baziliko
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejus

 

chicken parm

Pirmiausia, į puodą kur darysime padažą įpilame gerą šlakelį alyvuogių aliejaus ir įdedame stambiai pjaustytą česnaką, nepagailime šviežio baziliko.  Pakepus kelias minutes, sudedame pomidorus iš skardinės. Prisukame ugnį ir paliekame virti apie 15-20 minučių. Vėliau tiesiog galime palikti ant šiltos kaitlentės, jeigu nespėsite pasiruošti vištienos.

Per tą laiką kol virs padažas, ruošime vištieną. Susipjaustome vienodais gabaliukais vištieną it kepsniui, ir kiekvieną gabaliuką, uždengus maistine plėvele išmušame, kad  gabalėliai būtų lygesni ir plonesni. Iš 500-600 g vištos turėtų gautis apie 3-4 gabaliukai.

Tuomet atskirose lėkštėse pasiruošiame: miltus, kiaušinio plakinį ir itališkos duonos džiūvesėlius (jeigu neturėsite, imkite bet kokius kitus). Keptuvėje įkaitiname aliejų, vištieną pirmiausia gerai apvoliojame miltuose, po to kiaušinio plakinyje ir galiausia džiūvesėliuose, metame kepti į keptuvę. Jeigu keptuvė didelė,  galite kepti tiek gabaliukų vištienos, kiek tilps. Kol vištiena kepa (3-4 min viena pusė) susipjaustome arba susitarkuojame mocarelos sūrį ir smulkiai susitarkuojame kietą sūrį.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir susirandam kepimui tinkantį indą, kur tilptų visa mūsų iškepta višta. Iškeptą vištieną įdedam į orkaitę ir pakepame 5 minutes (kol kas nedame nei sūrio, nei ko kito). Tiesa sakant, nežinau kam šis procesas reikalingas, bet senas italiūkštis, kurį stebėjau youtube darė būtent taip. Pakepus vištieną orkaitėje, ištraukiame ir ant jos supilame visą mūsų pasigamintą pomidorų padažą, ant kurio suberiam tarkuotą kietą sūrį, o ant viršaus gražiai sudedame mocarela sūrį. Kišame atgal į orkaitę dar 7-9 minutėms, kol sūris ištirps, tuomet ištraukiame ir džiaugiamės –  rezultatu, jis bus puikus.

 

chicken parm1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s