Daniškas blynas su mėlynėmis

Na, jei jau išbandėt visus mūsų siūlytus blynus, tai šis bus naujausias su mano mėgiamiausiomis vasaros uogomis – mėlynėmis, keliamės į Daniją! Atrodo ingridientai blynų tešloje visada tie patys, bet jų proporcija ir tešlos užmaišymo būdas  bei kepimas iš karto suteikia kitokį skonį.

Jei mėlynių sezono metu pritrūks minčių, kur jas panaudoti – tai šis variantas tikrai bus vertas dėmesio. Blynai pas mus dažniausiai savaitgalio tradicija, todėl perkam ar einam mėlyniauti ir pasitinkam rytojų su danišku blynu.

daniskas blynas

Blynui paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 3 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 š. ištirpinto sviesto
  • 2 žiupsniai cinamono
  • 2 žiupsniai vanilinio cukraus
  • 2 saujos mėlynių

daniskas blynas1

Kad kepimas neužtruktų labai ilgai, pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros ir pasiruošėme kepimo indą.

Tuomet kiaušinius sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir pienu. Atskirai sumaišyti miltus, druską, cinamoną ir įsijoti į kiaušinių ir pieno masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti atvėsintą išlydytą sviestą.

Į kepimo indą supyliau visą tešlą ir užbarsčiau melynes, kepiau 15 minučių 220 laipsnių temperatūroje, vėliau sumažinau temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepiau dar 10 minučių.

Nenustebkite, ištraukus blyną iš orkaitės, jis greitai subliūkš, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės šiltu danišku blynu.

daniskas blynas2

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s