Vieną kartą Vestuvėse

6:30 skamba žadintuvas,  pirmas dalykas –  bėgte iki šaldytuvo pažiūrėti, ar sustingo panna cotta grietinėlė su želatina, nes jeigu ne, turime planą B – o, kad padaryti panna cotta idealiai, kad būtų kaip drebutis, o ne kaip šlapias smėlis – reikalų yra. Paimi stiklinę ir papurtai, dreba… neskysta ir ne per daug kieta… ideali!

Tą sekunde supranti, kad visą naktį sunkiai miegojosi vien tik todėl,  kad niekada negali būti tikras kaip gausis lepus desertas. Tai yra vienas iš desertų, kurio nemėgstu labiausiai, vien todėl, kad pagaminto rezultato reikia laukti per naktį.

Akim apžvalgom likusius skanumynus, atrodo, kad naktį ištvėrėm puikiai. Keksiukų papuošimai stovi kaip įkalti, uogos jau visai susidraugavo su cukruotu kremu. Šaldytuve ilsisi keliolika tiramisu desertų stiklinėse, cukruoti zefyrai jau buvo pratestuoti anksčiau, kaip jiems sekasi ištempti naktį nepametant savo spalvų. Kiti desertai atrodo irgi gerai.

Liko tik vienas dalykas: nieko nepamiršti, sudėti paskutinius akordus ir kažkaip juos visus nusinešti į automobilį. Nors diena vestuvėms gal ir ne kokia apie ~ 12 laipsnių šilumos iš ryto, atrodo ir lietaus tuoj gausim, bet mes džiaugiamės labai, nes mums nereikės rūpintis krūva ledo, kad nuvežti desertus apie 140 km iki sodybos ir palikti ilsėtis šaldytuve, kol vakarėlis įsisiūbuos.  Per du kartus viską nusinešam iki automobilio. Turime apie 40 keksiukų, 15+15 tiramisu ir panna cotta, apie 30 cukruotų zefyrų, 20+20 indiškų kokosinių saldainių ir vynuogių su pistacijomis.  Šis džiaugsmas mums kainavo apie 4-5 gyvenimo valandas.

Tik įlipus į mašiną suprantame, kad važiuoti į vestuves kaip svečiui ir dar kaip saldaus stalo tiekėjui į kitą miestą yra sunku ir visiškai nežinome, kaip mūsų desertai temps kelionę.  Pasižadam, kad daugiau niekada taip nedarysime – pripažinsiu jau dabar,  meluojame ir jums, ir turbūt sau. DARYSIME, nes tokie jau mes, mums reikia iššūkių ir kuo jie didesni, tuo mums džiugiau.

Iki sodybos kelias buvo neblogas, tik likus apie 2-3 km patekome ant žvyro ir tuomet jau tikrai nežinojome, kas liks iš mūsų papuošimų ir viso kito. Nuvykus prie sodybos, kur mūsų niekas nelaukė, nes dabar mes čia ne svečiai, o desertų tiekėjai – paskambinam sodybos šeimininkui, labai nustembam, kad sodyba kur sumigti gali apie 70 žmonių yra saugoma raktu po kilimėliu prie durų.

Patenkam į vidų, susirandame šaldytuvus ir atidarome savo dėžes pažiūrėti kaip viskas išsilaikė – kelionės metu žuvo vienas tiramisu, kažkokiu keistu būdu buvo neprisisegęs saugos diržu ir paslydęs išsitaškė dėžėje greta savo kolegų. Apraudoti laiko nėra, tiesiog pašaliname jį iš įvykio vietos. Visi kiti kelionę išlaikė gerai.

Taigi paliekam savo armiją šaldytuve ir važiuojame 60 kilometrų iki šventės vietos pasveikinti jaunuosius, tuomet kai jau atvyksime atgal į šventės vietą, turėsime sudėlioti juos kaip nors – kad greičiau dingtų nuo stalo.

11733501_10205022389654730_36010198_n

Nuotraukose matote mūsų desertus, kam kilo mintis, kokios varganos vestuvės su tiek desertų  – tai varguoliai, nuraminsiu, čia yra tik labai nedidelė dalis, už kurią mes buvome atsakingi.

11749312_10205022389574728_1021293509_n

Nori nenori, kaip tėvai viena akimi stebi savo vaikus, vaikštančius po kokią jiems nelabai žinomą vietą, taip ir mes stebėjome, kaip žmonės valgo ir susipažįsta su mūsų „vaikais“. Aišku, greičiausiai nuo stalo dingo spalvoti zefyrai, kuriuos be jokios abejonės naikino vaikai, visa kita buvo valgoma santūriai po truputį, bet ryte buvo likę tik keksiukai, o visa kita naktį dingo nuo stalų.

11720002_10205022389854735_604737905_n

11751236_10205022389774733_253054798_n

11741865_10205022389414724_1197228110_n

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s