Grilyje keptas vilkešeris

Taip jau nutiko, kad šiuo metu mūsų namuose dažnai karaliauja žuvis. Labai linkiu, kad žuvis taptų daug daug dažniau pasirenkama vakarėliams prie grillio nei šašlykai, sparneliai ir visas kitas senas kaip vilkas mėsos arsenalas. Apie žuvį daug mitų, neva darbo daug paruošti, vyrams mėsos juk reik ir iškepti ne visiems aišku kaip.
vilkeseris grill1
Baltos žuvytės gerbėjams siūlom naujai atrastą ir jau pamėgtą vilkešerį (ar doradą), kurį išdorosite vos per kelias minutes, pilvai jų maži, o viduje daug gražios baltos mėsos. Į išskrostą žuvies pilvą įkiškite griežinėliais pjaustytos citrinos ir pridėkite mėgstamos šviežios žolelės (čiobrelis, krapai, kalendra ar kas kitas kas pasitaikys po ranka).
vilkeseris grill2
Patepkite žuvį aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite grillyje apie 6-8 minutes (apie 10-12 min., jei žuvis stambesnė), kelis kartus apverčiant. Patikrinti ar žuvis iškepus labai paprasta, ten kur prikišote žolelių šakute smeikite ir pažiūrėkite į žuvies vidų, jeigu kaulas neatrodo žalias, o mėsa graži, balta, tuomet ir visa žuvis jau turėtų keliaut ant stalo.
vilkeseris grill
Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s