Žuvies sriuba su midijomis

Gal taip yra tik man vienam, o gal ir ne. Išgirdus žodį žuvienė, pirmiausia man akyse pasirodo vaizdas, kaip kažkas iš balzgano sultinio, kuriame daugiau nelabai ko ir yra, traukia žuvies galvą, kaip kokį delikatesą ir bando iš jos iščiulpti kiekvieną milimetrą “mėsos“. Aš tikrai žinau, kad ir šiandien dar yra tokių, kuriems žuvienė ir yra būtent toks patiekalas, kuris kadaise matyt buvo daromas tik iš žuvies liekanų ir valgomas prastuomenės. Gal kadaise taip ir buvo, bet šiandien tą reiktų paslėpti giliausiuose savo minčių užkabariuose, nes gerą žuvienę pasidaryti tikrai yra iš ko.
Šįkart mes pasistengėme iš peties ir nepatingėjome pasidaryti gardaus naminio vištienos sultinio, kuris ir bus mūsų žuvienės pagrindas.

zuvies sriuba

Žuvienei 8 paruošti reikės:
  • 1-1,5 l sultinio (geriausia naminio)
  • 2-3 skardinių smulkintų pomidorų
  • 1 karštai rūkytos skumbrės
  • 500-600 g lašišos
  • 1 kg midijų
  • 1-2 svogūno
  • 2 stiebų saliero
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 morkos
  • poros saujų mėgstamų žolelių (kalendra, krapai, petražolės)
  • druskos ir pipirų
Pirmiausia reikia išsikepti lašišą ir tam puikiausiai tiks orkaitė. Kepame kepsneliais, kol žuvis pilnai iškeps, tai turėtų trukti iki 20 minučių.
Per tą laiką puode arba keptuvėje apkepame itališkų sriubų šventą trejybę: salieras, svogūnas ir morka. Kai šie ingridientai švelniai apkeps, supilame sultinį ir paverdame kelias minutes. Tuomet sudedame smulkintus pomidorus iš skardinės ir paverdame, kol viskas pradės kunkuliuoti.
Laikas į puodą keliauti žuviai, kurią iškepėte orkaitėje, dėkite stambiais gabalais, tą patį darykite ir su skumbre. Jeigu norite, dar galite pridėti ir kalmarų, krevečių ar kitų jūros gėrybių. Paverdame, kol viskas sušils ir likus apie 4 minutėms iki patiekimo, sudedame midijas, joms tiek laiko užteks, kad prasidarytų ir suteiktų nepakartojamo jūros kvapo. Prieš patiekdami pagardinkite druska ir pipirais bei šviežiomis žolelėmis.
Taigi, jeigu kam nors dar kyla minčių apie tą žuvies galvą, pasistenkite žuvienę įsivaizduoti taip, kaip mes patiekiame nuotraukose, taip ją tikrai atrasite naujai ir norėsite dar ir dar.

zuvies sriuba1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s