Bananiniai keksiukai

Ir vėl keksiukai! Kai pamėgsti kokios rūšies keksiukus, tai juos visada, kada kepu, darau būtent tuos, galbūt dėl to, kad kiti nebūna tokie idealus kaip šie. Vieni naujai atrastieji buvo su varške, kuriuos įtraukiu prie savo mėgstamų, o šįkart perkračius savo mėgstamas maisto bibliotekas, radau bananinius keksiukus, kurie taip pat pretenduoja į tą sąrašą patekti.

Beje, turbūt jau daug kur pastebėjote, kad šventiškus keksiukus visi puošia su įvairiais kremais, su ta mintim – norėjosi išbandyti patį paprasčiausią, bet ilgiausiai besilaikantį sviesto ir cukraus pudros kremą. Na, jo daug dėti ant kiekvieno keksiuko tikrai nerekomenduočiau, aišku, gausis gražu – bet bus per daug saldu ir riebu.

banana cupcakes

Keksiukams pagaminti reikės (12 keksiukų):

  • 2 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 3 bananų
  • 100 ml aliejaus
  • 236 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 60 g šokolado

Dubenyje gerai išmaišiau cukrų su aliejumi, įmušiau kiaušinius ir sudėjau bananų masę (gerai prinokusius bananus apie 15 minučių kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bananus buvo galima sutrinti į vieną minkštą masę).

Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir sausuosius ingridientus įmaišiau į cukraus, aliejaus, bananų ir kiaušinių masę, gerai viską išmaišiau ir subėriau stambiai sukapotą juodąjį šokoladą.

Masę supilsčiau į keksiukų kepimo skardą ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių

Kremui pagaminti reikės:

  • 90 g sviesto
  • 200 g cukraus pudros
  • 1/2 citrinos žievelės

Kambario temperatūros sviestą elektriniu trintuvu maišiau su cukraus pudra (cukraus pudrą bėriau dalimis), įtarkavau citrinos žievelės ir visą masę išsukau iki vientisos masės.

Atvėsus keksiukams, kremą išspaudžiau konditeriniu maišeliu ant keksiukų.

banana cupcakes1

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s