Sumuštinis su smidrais

Gal kiek vėluojame, nes pats šparagų bumas jau kaip ir eina į pabaigą, bet kaip sakoma geriau vėliau nei niekada. Kas pastebėjote eidami į kavines, tai dauguma jų šparagus šiemet pamėgo labiau nei kada nors anksčiau. Daugumoje maisto vietelių skelbiama apie šefo naujienas ir būtinai dominuojančiais šparagais jose.

Tymo turguje geras kelias savaites atgal Lietuvos mitybos mamytė bandė organizuoti šparagų dieną, kur, bent jau kaip aš supratau, turėtų Lietuvos ūkininkai pardavinėti savo augintus šparagus. Pardavinėjo kiek teko matyti visi du, o kitur kaip įprastai parsiduoti bandė rūkytos dešrytės ir šimtai rūšių kepinių. Kuo šparagai dėti prie jų, nesupratome, bet šparagų nusipirkome.

Lietuviški šparagai buvo puikūs ir nors kol laukėme eilėje nugirdome kelis moterų patarimus, kuriuos jos žarstė viena kitai kaip didžios žinovės ką gi padaryti su tais šparagais, mes liekame prie savo. Šparagai skaniausi dviem būdais – pakepti svieste arba kepti grill keptuvėje.

Taigi pavaišinsime jus sumuštiniu su šparagais, kurį per kelias minutes susimeistrausite virtuvėje ir patys.

smidrai

Sumuštiniui su šparagais paruošti reikės:

  • Itališkos arba prancūziškos duonelės
  • Pomidorų
  • Mocarela sūrio
  • Šparagų
  • Vytinto kumpio
  • Druskos ir pipirų

Pirmiausia nuplikome pomidorus, kad lengviau nuluptume jų odelę ir tuomet sutriname su blenderiu iki vientisos masės tam, kad nereiktų naudoti šlykštaus pirktinio pomidorų padažo. Galite įmaišyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, baziliko ar kitų mėgstamų žolių ir įberti druskos ir pipirų.

Susipjaustome mėgstama duoną geriausia taip, kaip matysite nuotraukoje (mes pjaustėme išilgai) tuomet sumuštiniai gausis dideli ir mėgautis galėsite ilgai.

Duoną ištepame pasigamintu pomidorų padažu ir ant viršus suplėšome mocarelos sūrį (rinktis patariame irgi ne patį pigiausią ir venkite Lietuvos sūrių gamintojų, jie dar šio sūrio gaminti nepramoko, nes kol kas su lietuviška mocorelos galima žaisti tenisą, o taip neturėtų būti).

Tuomet ant sūrio sudedame grilyje pakeptus šparagus, galima kepti ir grill keptuvėje (pakepkite apie 5-7 minutes, kol pasimatys anglių žymės ir namai lengvai pakvips riešutais).

Jeigu norite ant viršaus, galite užberti kietojo sūrio, džiovinto baziliko ir dar pašlakstyti aliejumi ir tuomet šaukite į orkaitę įkaitintą apie 190 laipsnių kokioms 6 minutėms. Prieš patiekiant, uždėjome smulkiai pjaustyto vytinto kumpio.

Štai jums ir puiki vakarienė vos per kelias minutes. Skanaus.

smidrai1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s