19 vieta. Waterfall (Nam Tok Moo) pork

Tikiuosi nieko neįžeisiu lietuvius pavadindamas kiaulienos tauta? Daugumai Lietuvos šeimų tai yra nacionalinė mėsa ir taip yra  greičiausiai dėl kelių dalykų: riebu (mes taip mėgstam) pigiau (lyginant su veršiena, jautiena) ir tipo iš ko dar galima karbonadą padaryti. Galvose jau sukasi sultingo karbonado skonis, o jeigu dar pavoliotas kiaušinyje su džiuvesėliais –  tai visai galima pradėt seilėtis… bet  ar jums niekad į galvą neatėjo klausimas: GAL JAU GANA?

Jeigu neatėjo, tai galite toliau neskaityti, nes tai jums bus tik laiko gaišimas informacijai, kurių jūsų smegenis nesugeba priimti – tai vadinasi NAUJOVĖS.

Visgi dėl tų keliolikos, kuriems tas klausimas atėjo, o gal atėjo ir labai senai mes džiaugiamės. Su jumis skubame pasidalinti tuo, kas mus nustebino taip stipriai, kad prie tuščių lėkščių dar gerą pusvalandį negalėjome atsigauti.

Šis receptas yra 19-oje vietoje pasaulyje pagal savo populiarumą ir paplitimą anot CNN. Jo namais vadinamas Tailandas, kur bent jau pagal Youtube šio skanėsto galima gauti tiesiog „ant gatvės“.

Esu tikras, kad vienas dalykas daugumai bus tikra naujovė – tai Ground Roasted Rice (kitaip tariant kepinti susmulkinti ryžiai).

Geriausiai šiam reikalui tinka jasmine ar basmati ryžiai, bet turėtų pavykti pasidaryti iš bet kurių kitų, nes Lietuvoje „gatavo“ šio produkto parduotuvėje rasti visgi nepavyks. Na, bent jau mums nepavyko, kaip ir nepavyko rasti tamarindų pastos (nors šio produkto gal ir yra kur nors sveikuose produktuose), tiesiog visų jų apeiti galimybės nebuvo, o internete rasti kas prekiauja nepavyko.

Nustebino ir tai, kad teko rasti ne vieną blog’ą, kuris kaip ir mes šį receptą pradėjo ieškoti po apsilankymo CNN 50tuke. O kai kurie blog’ų savininkai pabaigoje recepto lieka ne mažiau nustebę nei mes ir savęs paklausia maždaug taip: why don’t you eat this more often, it’s delicious.

Ta gaida ir mes baigsime savo pasakojimą ir pereisime prie gamybos.

waterfall pork1

Waterfall Pork (Nam Tok Moo)  pasigaminti 3ims reikės:

  • 400-500 g kiaulienos mentės be kaulo
  • 30-50 g mėtų
  • 30-50 g kalendrų
  • Svogūno laiškų (saujos)
  • Tamarindų pastos (neradome, gaminome be jos)
  • 1 laimo citrinos sulčių
  • 1-2 v.š Ground Roasted Rice (kepintų ryžių miltų)
  • 1 v.š džiovinto čili pipiro (galima naudoti ir šviežią)
  • 1-2 v.š fish souce (žuvies padažo)

Pirmiausia ant grill keptuvės arba grilyje reikės išsikepti kiaulieną. Tiesiog stambiais vienodo dydžio gabalais supjaustome ir kepame be jokių prieskonių apie 20 minučių.

Kol kiauliena keps, pasidarome kepintų ryžių.

Sausoje keptuvėje sudedame basmati ryžius ir pastoviai maišome, kol gražiai paruduos. Tuomet juos reikės susitrinti iki „miltų masės“ mums čia puikiai pasitarnavo trintuvė. Jūs gal surasite ir kitokių būdų, jeigu trintuvės neturite.

waterfall pork2

Mėsai iškepus paliekam atvėsti apie 3 minutes, tuomet susipjaustome pailgais plonais gabaliukais. Mėtų ir kalendrų smulkinti nereikia (nebent tik labai didelius lapelius suplėšom), norimo dydžio gabaliukais susipjaustome laiškinį svogūną.

Į salotų indą supilame žuvies padažą, įspaudžiame laimo sulčių sudedame čilį pipirą, tuomet suverčiame visą kiaulieną ir užpilame ryžių miltų. Tada viską gerai sumaišome. Jei atrodo sausa, galima įpilti šaukštą vandens. Kiauliena turėtų aplipti ryžių miltais. Tuomet sudedame visus turimus žalėsius ir dar kartą gerai sumaišome.

Valgome vienus arba su mėgstama duona ar bandele. Skonis nustebins, pažadame.

waterfall pork3

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s