Tuno burgeris

Kadangi konservuoti produktai mums pagreitina ir palengvina daugelio pietų ar vakarienių ruošimą, jų naudojimas, kada neturi laiko ar esi išbadėjęs, puikiai pagelbėja.

Nusipirkę pavyzdžiui tuną skardinėse, galvojam, jog galime su juo pasigaminti tik salotas, makaronus, na, dar kokį sumuštinį. Tiesa, tai labai geras priedas įvairioms salotoms, bet šį kartą ne apie salotas, mes  pasiduodam sumuštinių ir burgerių kultui ir gaminam burgerį su tunu.

Paprastas paruošimas ir skonis tikrai privers pabandyti dar kartą, o jei turite grill keptuvę –  bus ir gražu.

tuna burger1

Tuno kepsniukams paruošti reikės (6 maži arba 3 didesni):

  • 1/2 čili pipiro
  • 1/2 nedidelio raudonojo svogūno
  • saujos smulkintų petražolių
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 3 v.š. džiūvesėlių
  • druskos, grūstų pipirų
  • 1 kiaušinio
  • 200-230 gr. konservuoto tuno

Pirmiausia konservuotą tuną nukoškite ir palikte, kad nuvarvėtų visos sultys ar aliejus (priklausomai, kokį naudosite tuną, mes naudojome šviesiųjų ir tamsiųjų tuno gabalėlius konservuotus aliejuje).

Labai smulkiai supjausčiau čili, svogūną, petražoles (galima naudoti elektrinį trintuvą ar virtuvinį kombainą, taip pagreitinsite visą procesą dar labiau). Tuomet įmaišiau tuną, įmušiau kiaušinį, įbėriau druskos bei juodųjų pipirų. Džiūvesėlių dėjau tiek, kol masės konsistencija tiko formuoti kepsniukus.

Kadangi gaminome mini burgerius (turėjome mažesnių bandelių), todėl iš gautos masės sufomavau 6 nedidelius (5-6 cm skersmens kepsniukus), patepiau aliejumi ir kepiau gerai įkaitintoje grill keptuvėje po 3 minutes iš abiejų pusių.

Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, atskiroje keptuvėje pašildėme perpjautas bandeles.

Priedams reikės:

  • ilgavaisio agurko
  • avokado
  • alyvuogių aliejaus
  • raudono vyno acto
  • druskos
  • juodųjų grūstų pipirų
  • citrinos sulčių

Ilgavaisį agurką supjausčiau pailgais griežinėliais (naudojau daržovių skustuką), apibarsčiau juos druska, užpyliau alyvuogių aliejumi ir raudono vyno actu, pamaišiau ir palikau pasimarinuoti.

Avokadą sutryniau, įspaudžiau citrinos sulčių, įbėriau druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus.

Burgerių valgymas: pašildytą bandelę patepėm garstyčiomis ir trintu avokadu, uždėjome tuno kepsniuką, ant viršaus – agurkų salotų ir uždengėme bandele. Patiekėme su orkaitėje keptomis šviežiomis bulvėmis.

tuna burger

 

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s