Granatų sulčių želė desertas

Spalvoti želė tortai, vaisiai sustingę želė indeliuose ,sakykim buvo nepelnytai pamiršti kurį laiką, bet kas sena ir užmiršta, tas gali vėl atgimti naujai, taip įvyko ir mūsų virtuvėje, kur želatina naudojama tik panna cotta desertui gaminti.

O jei apie želė, tai man toks atsiminimas, kad anksčiau beveik visose kavinėse ar bufetuose prie desertų tik ir galėjai rasti želė su plakta grietinėle ir buvo gan didelis malonumas iš ledainės kapstyti sintetinio skolio spalvotą želę.

Nenutolstant nuo želė ir grietinėlės derinio, nes jis tikrai tobulas ir nereikia čia nieko naujai išradinėti, tiesiog – turėkite mėgstamo skonio gerų sulčių, želatinos ir grietinėlės, o kad kažkiek būtų kitaip – pasigaminkite duonos trupinėlius su riešutais ir medumi.

granatu sulciu zele1

Želė paruošti reikės (10 indelių):

  • 1 litro granatų sulčių
  • 1 pakuotės želatinos (20 gr.)
  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • saujos migdolų
  • 4 šaukštų juodos duonos džiūvesėlių
  • 1 v.š. medaus
  • 1 citrinos

Paruošiame želė iš granatų sulčių ir želatinos. Pirmiausia želatina užpyliau šiltu vandeniu, gerai išmaišiau, ištirpinau ir palikau kelioms minutės brinkti. Vėliau supyliau į truputį pašildytas sultis, maišiau, kol visa želatina ištirpo. Supylsčiau po lygiai į indelius. Šaldžiau šaldytuve per naktį.

Migdolų ir duonos trupinius ruošiau taip: sudžiuvusią duoną susmulkinau elektriniu trintuvu iki trupinukų (ne per daug smulkių). Orkaitėje pakepinau migdolus, kol švelniai parudavo, atvėsusius susmulkinau peiliu. Šiltoje keptuvėje suverčiau migdolus, duonos trupinius, įdėjau medaus ir maišiau, kol visi trupiniai ir riešutai aplipo medumi. Duonos, riešutų ir medaus kiekius galima derinti pagal skonį.

Prieš patiekiant išplakiau grietinėlę. Kiekvienam sustingusios želė indeliui paskirsčiau išplaktą grietinelę, užtarkavau citrinos žievelės ir užbarsčiau riešutų ir duonos trupinėlių.

granatu sulciu zele

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s