Midijos

Kartą jau kalbėjome apie krevetes, kaip žmonės vis dar jų prisibijo, ypač tų, kurias dar reik rankomis išsidarinėti patiems, o ne tiesiog šaldytas traukti iš maišelio. Ta pati taisyklė galioja ir midijoms.

Atsarga ruošiant jūros gėrybes pas mus tokia stipri, kad rodos nuo jų galima būtų numirti. Gal ir gerai, atsarga gėdos nedaro, bet per daug saugotis tikrai nėra ko. Didesnėse parduotuvėse visuomet rasite midijų maišelių, supakuotų po 1 kg. Išsirinkite tą, kuriame kuo daugiau geldelių yra užsidariusios. Parsineškite namo ir dėl šventos ramybės tiesiog nuplaukite jas vandeniu.

midijos1

Pirmiausia pasigaminsime labai paprastą padažą. Panašiu padažu labai dažnai midijas rasite paruoštas Pietuose. Įkaitiname keptuvę ir įpilam šlakelį aliejaus, tuomet sudedam smulkiai pjaustytą česnaką. Pakepus minutę, supilame pasatą arba smulkintų pomidorų tyrę (200 g), pagal skonį įdedame druskos ir pipirų, tuomet pakaitiname kelias minutes ir paliekam keptuvėje.

Į puodą įpilkite aliejaus ir suverskite visas midijas (kaip jau supratote puodo reikės didesnio) arba tiesiog suverskite tiek midijų, kiek tilps. Supilkite visą padažą iš keptuvės ir sudėkite šviežių žolelių (kalendros, petražolių), uždenkite dangtį ir virkite apie 6-8 minutes.  Galite valgyti kaip jums patogiau arba tiesiai iš puodo, ar susiverskite į kitą didelį indą ir skanaukite su šviesia duona arba bulvytėmis ir būtinai pamirkykite į padažą.

Taigi viskam paruošti jums pakaks viso labo 15 minučių, o nuostabą paliksite kiekvienam su kuo tik skanausite šias gėrybes.

midijos2

Midijoms 2-iems paruošti reikės:

  • 1 kg midijų
  • 200g pasatos arba pomidorų tyrės
  • 1-2 česnako skiltelių
  • druskos ir pipirų
  • mėgstamų šviežių prieskonių: kalendra arba petražolės tiks idealiai.
  • mėgstama duona arba keptų bulvyčių

midijos

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s