Grill dorada

Mes jau užaugom ir senokai perlipom savo sienų rėmus su žuvų ir jūros gerybių ruošimu. Ir vien todėl, kad pas mus neplaukioja tunai, dorados, jūros gėrybės, mes neprivalome jų neįsileisti į savo namus.  Dažniausiai taip yra su mūsų tautos vyrais, katrie kaip įmanydami bandys įtikinti, kad jų ištrauktos dumblu dvokiančios žuvys yra ne ką prastesnės. Nežinau.. mano manymu, palikim jas tiesiog malonumui žvejoti, o pasigirti galime žvėriena – ji išties gera.  Kuris jau spėjote prisiminti savo firminius receptukus, kai žuvį pavoliojote miltuose ar džiūvesėliuose ir bandote dabar mintimis mane nustebinti – nereikia!.  Aš turiu jums kur kas paprastesnį pasiūlymą.

Reikės tik žuvies ir grilliaus (tiks ir grill keptuvė, jeigu šiandien vėl lyja), jei dar turėsite citrinos ir čiobrelio – bus nuostabu, na, o druskos ir pipirų namuose gi visuomet rasite.

O tam, kad lėkštės būtų spalvingesnės paruošėm mango salsa salotas.

grill dorada

Paruošimui reikės:

  • šviežios žuvies
  • citrinos
  • šviežių čiobrelių
  • druskos
  • grūstų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Įdeliai šiam receptui tiks dorada arba vilkešeris. Prapjaunam pilvą ir išvalome žuvį. Tuomet į ten pat įdedame kelis griežinėlius citrinos ir turimų žolelių.

Įkaitinus grilį arba keptuvę, žuvį įtriname alyvuogių aliejumi ir metame kepti, nereikia nei skusti žvynų, nei pjauti galvos, nei užsiimti kita nereikalinga veikla. Viena pusė keps apie 5-7 minutes.
Galite pavartyti kelis kartus, prieš pabaigą užbarstykite druskos ir pipirų jeigu mėgstate galite dar užspausti citrinos.

Labai paprasta, o nustebinsit visus, kuriems tik patieksite tokią žuvį.

Mango salsai paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 1 prinokusio mango
  • 1/3 čili pipiro
  • saujos šviežių kalendrų
  • 1/4 raudonosios paprikos
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • laimo sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodujų pipirų

Mango, svogūną, papriką supjaustom norimo dydžio kubeliais (prie šios kompanijos puikiai dera ir agurkas), susmulkinam čili pipirą, kalendras ir viską sumaišome gilesniame dubenyje, apšlakstome alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, įberiame druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

grill dorada1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s