Pusryčių quesadillas

Jei kiek pabodo įprasti pusryčiai, tai kodėl neįnešus spalvingosios Meksikos į savo virtuvę. Patvirtinu, kad neragautas skonis iš pat ryto puikiai nuteikia visai dienai, o sotumas leis ramiai laukti vėlyvų savaitgalio pietų ar vakarienės.

Kasedilijoms (quasadillas) pasigaminti tikrai reikės tortilijų blynų ir lengvai besilydančio sūrio (rekomenduoju čederio sūrį), o jų įdaru gali virsti bet kas, ką turite šaldytuve, ar mėgstate labiausiai iš daržovių, o kad jos taptų labiau pusrytiškos – nepamirštam kiaušinių ir lengvo omleto.

quesadilla

Kasedilijoms paruošti reikės (2 asmenims):

  • 4 tortilijos blynų
  • 4 šaukštų konservuotų raudonųjų pupelių
  • 2 kiaušinių
  • tarkuoto čederio sūrio arba lydyto čederio sūrio lapelių
  • petražolių/kalendrų ar kitų šviežių žolelių
  • 1 sunokusio avokado
  • keletos griežinėlių cukinijos
  • druskos ir pipirų

quesadilla3Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepame plaktus kiaušinius (gaunas paprastų paprasčiausia kiaušinienė), atidedame į šoną. Atskirai keptuvėje pakepiau griežinėliais pjaustytas cukinijas, kol jos suminkštėjo.

Kepimo skardoje dedame tortilijos blyną, užberiu truputį sūrio ir dedu konservuotas pupeles, pjaustytą avokadą, kiaušinius, keptą cukiniją, apibarstau smulkintom žolelėm ir sūriu, druska ir pipirais, uždengiu kitu tortilijos blynu, truputį paspaudžiu.

 

 

 

Kepu orkaitėje tol kol apskrunda, apie 3-5 minutes. Valgymui supjaustom per pusę arba ketvirtadaliais.

quesadilla1

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s