Grill šonkauliukai

Rašant postą apie kiaulę niekaip neišeina aplenkti Vilniaus fenomeno, pasiėmusio turbūt visą kiaulienos valgytojų kultą pas save ir visiems kitiems parodantys didelį savo šnipą (fantastiškai fainas žodis), lenkiame galvą prieš Keulę Rūkė chebrytę už tai, nors patys į eilę atsistoti laiko dar neradome (sotu nuo facebook postų, teigiamų ir ne atsiliepimų).

Mes pamąstėme ir sugalvojome jums alternatyvą, jeigu tingėsite stovėti eilėse lietingą pavasario dieną ir norėsite į skrandį įsimesti keletą kiaulės šonkauliukų, šis receptas bus pats tas. Skonis geras – gaminti paprasta, o riebaluoti pirštai garantuoti.

Kadangi grill sezonas jau ant nosies ir pats laikas nuo kepimo grotelių nukrapštyti paskutinius pernykščius riebalų likučius ir pasitikti sezoną atsinaujinus savo receptų sąrašą.  Šis receptas puikiai tiks, jeigu reikės pamaitinti išalkusių armiją. Apkepus šonkaulius orkaitėje darbą pabaigti galite grilyje – kur šonkauliams suteiksite gražią spalvą, anglies prieskonį ir lipnų padažą. Šį procesą galite padaryti ir namuose grill keptuvėje, jeigu progos kepti lauke neturite.

grill sonkauliai

Pradėkime pasaką nuo turgaus, kur reiktų susirasti gerą šonkaulių eilutę (kuo ilgesnė, tuo sočiau, sako liaudies išmintis) ir šviežių mažų bulvyčių, kad nereiktų nieko skusti, pjaustyti ir eikvoti energijos be reikalo.

Bulvytes paruošti bus labai paprasta – tiesiog gerai nuplaukite, sumeskite į dubenį, pridėkite druskos ir pipirų, apšlakstykite gera doze aliejaus, gerai pavoliokite ir meskite į kepimo indą kepti (30-40 minučių su pavartymais priklausomai nuo bulvyčių dydžio)

Su mėsa, o tiksliau jos marinatu reikės pavargti daugiau, bet rezultatas atpirks sunkių 15 minučių vargą.

grill sonkauliai2

Marinatui paruošti reikės (2 juostoms apie 1,5 kg šonkaulių):

  • nykščio dydžio imbiero
  • 1 čili pipiro
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 1 šaukšto dižono garstyčių
  • 150 ml obuolių sulčių
  • 100 ml balto vyno acto
  • 100 ml sojų padažo
  • 100 gr  rudojo cukraus

grill sonkauliai1Imbierą, čili, česnaką smulkiai supjaustome, sudedame ir supilame visus ingridientus, gerai išmaišome ir kaitiname maišydami karts nuo karto apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

Šonkaulius apipilame marinatu, ir kepame uždengę folija apie 45 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet nuimame foliją ir leidžiame šonkauliams skrusti dar apie pusvalandį.

Po 1 val. ir 15 minučių, įkaitiname gril keptuvę (jei turite galimybę kelioms minutėms užmesti šonkaulius ant kepsninės ar lauko griliaus), apskrudiname šonkaulius, kad įgautų dūmų kvapo, mes prieš grilinant, patepėm šonkaulius medumi.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s