Šokoladinis bananinis musas

Apie desertų rūšį – musas (mousse), jau šiek tiek rašėme, o bandyti ir tobulinti tą patį galima vėl ir vėl.  Gamintas prieš tai šokoladinis musas gavosi gan riebus, todėl dabar lengvumo ir gaivumo pojūtį bandėme išgauti su bananais.

Šis greitai paruošiamas desertas šaldytuve gali stovėti kelias paras, todėl pavasario šventės sutiktuvėm siūlau išbandyti pas save virtuvėje.

bananinis musas

Paruošti reikės (4 didesni indeliai):

  • 3 didelių bananų
  • 150 g. smulkinto juodo šokolado
  • 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos
  • 2 žiupsniai cinamono
  • 1 puodelis grietinėlės plakimui
  • 1 šaukštas cukraus

Šokoladą ištirpiname virš garų puodo, pabaigoje sudedame porą šauktų grietinėlės. Kokteilinėje ar elektriniu trintuvu sutriname bananus, kavą ir cinamoną iki vientisos masės. Atskirai suplakame grietinėlę, ir ją sudedame į bananų masę, dar kartą viską suplakame, tuomet sudedame išsilydžiusį šokoladą, vėl suplakame.

Supilstome į nedidelius indelius ir šaldome šaldytuve apie 2-3 valandas.

Pateikimui užbarstėme smulkintų pistacijų ir uždėjome šviežios mėtos lapelį.

bananinis musas1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s