Varškės sufle

Tikrų varškėčių mėgėjams šis prancūziškas sufle turėti užkliūti, nes jis išsipūtęs, purus ir gaiviai citriniškas ir visai nepanašus į vaikystėje valgytus keptus varškėtukus.  Bet jei esate kiaušinių valgytojai, tai jis tikrai vienas iš patiekalų, kai pusryčiams, o gal net ir vėlyvai vakarienei norisi kažko desertiško ir lengvo.

Pasigaminti užtruksite mažiau nei pusvalandį, o ir stovėti prie viryklės nereikės. Tad savaitgaliui pradėti, gaminam sufle su varške.

varskes sufle1

Paruošimui reikės (4 indeliai):

  • 300 gr. varškės
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šauktais citrinos sulčių
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 3 kiaušiniai

Pirmiausia įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių. Varškę sutryniau su virtuviniu trintuvu iki vientisos masės ir įmaišiau į ją kiaušinių trynių ir cukraus masę, į kurią įspaudžiau citrinos sulčių ir įtarkavau citrinos žievelę. Viską gerai išmaišius, sudėjau išplaktus iki standžių putų kiaušinių baltymus.

Kepiau apie 14 minučių, kol iškilo ir apskrudo viršus. Negalvokit, kad padarėt ką ne taip, nes ištraukus iš orkaitės, jie netrukus sukris.

Mes valgėme su citrusunių vaisių salotomis.

varskes sufle

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s