Avienos burgeris su feta

Širdis ir siela jau išsiilgusi šilto jūros vėjo, šviežių prieskoninių žolelių kvapo ir spalvingo maisto poskonių, o visa tai man susideda į viduržemio jūros šalių virtuvę. Galvojant apie šį regioną, mintyse – raudonėlis, kvapnusis bazilikas, citrinos gaiva, be abejo – sūris, na, o jei apie mėsą – tai tikrai aviena.

Šiems atostogų kvapo melancholiškiems prisiminimams atgaivinti vieną savaitgalį mūsų virtuvė nusikėlė į Graikiją, kur tikrai nepameluosiu ragaujant avienos ir fetos muštinius buvom eilinį kartą sužavėti, kaip gali maisto kvapas, skonis pažadinti prisiminus. Be jokios abejonės, maisto suvokimas yra prisiminimai apie patyrimą.

Rastas puikus viduržemio jūros avienos ir fetos muštinių receptas buvo išbandytas ir puikiai tiko su šviežiomis šiltomis mielinėmis bandelėmis.

avienos burger2

Paruošti reikės (6 avienos paplotėliai):

  • 500 gr. maltos avienos
  • 1 šaukštas džiovinto raudonėlio
  • saujos šviežio baziliko
  • keletos lapelių šviežios mėtos
  • 1/4 citrinos žievelės
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 čili pipiro
  • 50 gr. fetos sūrio
  • juodųjų pipirų

Česnako skilteles, čili pipirą, baziliką, mėtą, citrinos žievelę susmulkinau elektriniu trintuvu, sumaišiau su malta aviena, įbėriau džiovinto raudonėlio, juodųjų pipirų, sudėjau stambiais gabalėliais laužytą fetos sūrį. Iš gautos masės suformavau 6 paplotėlius.

Kepiau gerai įkaitintoje gril keptuvėje apie 10 minučių.

Mielinėms prancūziškoms brioche bandelėms paruošti reikės:

  • 80 ml šilto pieno
  • 2 a.š. sausų mielių
  • 2 v.š. cukraus
  • 300 g miltų, tinkamų bandelėms
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3 kiaušinių
  • 120 g sūraus sviesto
  • kiaušinio sumaišyto su pienu bandelių aptepimui
  • sezamo sėklų bandelių apibarstymui

Kaip ruošti šias bandeles ir kaip minkyti rankomis tešlą, jei neturite naminio kombaino, rasite čia.

Pirmiausia mieles sumaišiau su šiltu pienu ir cukrumi, palikau 10 minučių, kol susidarė burbuliukai. Į miltus įbėriau druskos, įmušiau kiaušinius ir supyliau mielių ir pieno mišinį. Šakute mašiau tešlą, kol sulipo į vientisą masę, tuomet ant stalo, pabarsčius miltų, minkiau tešlą, kol tapo tąsi ir minkšta. Tada po gabalėlį įminkiau į tešlą minkštą sviestą, taip kartojau kol tešla gavos glotni ir įminkiau visą sviestą.

Gautą tešlą suminkiauu į vieną rutulį, patepiau aliejumi didelį dubenį ir pačią tešlą ir palikau 1,5 valandos šiltoje vietoje. Kai tešla pakilo beveik dvigubai, supjausčiau į 16 vienodų gabalėlių ir rankomis (pateptomis alijeumi) suminkiau apvalius rutuliukus, kuriuos sudėjau į kepimo skardą ir uždengus, palikau dar 30-45 minutėms. Kada bandelės pakilo, aptepiau pieno ir kiaušinio plakiniu, užbarsčiau sezamo sėklomis ir kepiau orkaitėje, įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Patiekimui:

  • graikiško jogurto
  • raudonojo svogūno
  • fetos sūrio
  • graikiškų kalamata alyvuogių
  • saulėje džiovintų pomidorų

Patiekiam ir valgom. Šiltą bandelę perpjoviau per pusę, uždėjau graikiško jogurto, raudonųjų svogūnų žiedus, keptą avienos paplotėlį, ant viršaus užbarsčiau fetos sūrio, kalamata alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų.

avienos burger1

 

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s