Baklažanų ir sūrio užkandis

Jei kartais ir jums pritrūksta idėjų, kur panaudoti vieną ar kitą daržovę, tai štai jums vienas pasiūlymas, įsigijus baklažaną. Ši daržovė dažna indų, italų, graikų patiekaluose, be abejo, visi ragavę kinietiškai ruoštų baklažanų ir jie kažkodėl atrodo skaniausi šilti, gal dėl jų keptų spalvos, šaltas baklažanų užkandis tiesiog neturi “skonios” spalvos.

Keletas patarimų apie daržovių ir sūrio derinimą užkandžiuose, visada pavyks ir nenuvils, jei karštiems užkandžiams naudosite gerai besilydantį sūrį (pavyzdžiui čederio/cheddar), o šaltiems – fetos, ožkos pieno sūrį.

baklazanu rolls

Paruošti reikės:

  • 1 baklažano
  • 3-4 šaukštų ožkos pieno sūrio (galima naudoti feta sūrį)
  • šviežių žalumynų (petražolių, kalendros, krapų)
  • tamsios itališkos duonos džiūvesėlių
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Baklažaną supjausčiau išilgai siaurais gabalėliais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir kepiau orkaitėje, įkaitintoje 180 laipsnių karščio, kol baklažanai visiškai suminkštėjo, parudo.

Atvėsinus baklažano gabalėlius, pasiruošiam įdarą: ožkos pieno sūrį sumaišiau su tamsios itališkos duonos džiūvesėliais, įpjausčiau šviežių kalendrų, įbėriau grūstų juodųjų pipirų.

Jei norite, kad džiūvesėliai turėtų šiek tiek skonio, sudžiuvusią itališką tamsią duoną susmulkinkite iki džiūvesėlių ir juos pakepinkite svieste su mėgstamais prieskoniais (aš įtarkavau muskato riešuto).

Paruošta mase ištepiau baklažano gabalėlius, suviniojau į ritinėlį ir  perpjoviau per pusę.

baklazanu rolls1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s