Stintos

Jei dar šiemet neragavote stintų, tai primenam, kad jau pats laikas. Aišku, jeigu gyventume pajūryje, nebūtų įmanoma to pamiršti ir praleisti, bet didmiesčiuose taip paprastai nepajusi šių žuvelių sezono, nors didieji prekybos centrai vidury žiemos atsigabena stintų, bet jos turbūt nedaugeliui užkliūva už akių žuvies skyriuje. Jei nedalyvavote didžiausioje žiemos atrakcijoje – stintų šventėje pajūryje, atsivežkite ją pas save į namus, prigriebdami porą saujų šviežių stintų iš artimiausio turgelio.

Nieko stebuklingo ir naujo apie stintų kepimą, valgymą ar mėgavimasi jų smulkių kaulelių išrinkinėjimu nepasakysime, bet tas malonus agurkų kvapas, pasklindantis namuose ir kažkuo panašus į nupjautos žolės kvapą, primena apie artėjantį pavasarį.

Be abejo ilgiausiai užtrukom prie žuvies “išdarinėjimo”, mes niekada nekepame neišėmę žuvies “vidurių”, bet kepimas tikrai truks tik kelias minutes.

stintos

Daugelis įpratę stintas kepti, apvoliojus miltuose, tačiau mes traškias jas padarome apvoliodami manų kruopose. Šį kartą dalį stintų kepėme su manais, dalį – visiškai niekur neapvoliojant.

Stintoms paruošti reikės:

  • stintų
  • manų kruopų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • augalinio aliejaus

Išėmėme stintų vidurius, apvoliojome manų kruopose (arba tiesiog kepėme neapvoliotas) ir kepėme įkaitintame aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių. Iškeptas stintas sudėjome ant vienkartinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis aliejus ir apibarstėme druska bei grūstais juodaisiais pipirais.

stintos1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s