Tiramisu

Net negaliu tiksliai pasakyti, kodėl vienas žymiausių ir populiariausių pasaulyje desertų tik šiandien atgulė į mūsų blog’ą. Gaminome jį jau tikrai nekart, bet taip ir neturėjom progos padirbėti fotoaparatu ir pristatyti jums taip tinkamai, kaip jis yra vertas. O ir nusprendėm jį pagaminti netradiciškai – su juodu stout rūšies alumi. Skamba kiek keistokai, bet kartesnis (nuo alaus) tiramisu skonis labai derėjo su saldžiu kremu.

Su tiramisu desertu galite turėti įvairių pažinčių – nuo labai blogų, jeigu pirkote prekybos centre varškės sūrelių skyriuje iki labai gerų, jeigu valgėte geram restorane arba gamintą namuose.

tiramisu3

Paruošti tiramisu nėra sudėtinga,  viskas priklausys nuo kelių paprastų dalykų. Pasirinkite ne pigiausią mascarpone  sūrį, gerus kiaušinius ir turėkite šlakelį romo, likerio, ar net tamsaus sodraus stout alaus (Murphy) tiks labai gerai. Aišku, neapseisime ir be liaudyje vadinamų damų pirštelių- tai tokie sausainiai kurių tikrai nesunkiai rasite bet kuriam prekybos centre.

Tiramisu 8-10 žmonių paruošti reikės:

  • 5-6 kiaušinių
  • 500 g mascarponės sūrio
  • 1 puodelio juodos kavos ir 40-50 g mėgstamo likerio ar romo, ar 1 stiklinės tamsaus alaus
  • 100-150 g cukraus
  • 1 pakelio sausainių (40-50 pirštelių)
  • kakavos
  • 40-50 g juodojo šokolado

 

Pirmiausia išverdame kavą ir paliekame ataušti, nes kava turi būti šalta. Į atvėsusią kavą įpilame šlakelį pasirinkto gėrimo (romas, likeris) jeigu darome su alumi, kavos neprireiks, bet alus turi būti kambario temperatūros.

Kiaušinius gerai nuplauname po šiltu vandeniu, nes kiaušinai nebus nei kepami nei verdami.

Pirmiausia atskiriam kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki vientisos masės, o baltymus išplakame iki putų, kad apvertus indą nebeiškristų (geriausia testuoti virš galvos).

Tuomet į išplaktus trynius  įmaišome mascarponės sūrį. Gautą masę gerai išmaišome ir šaukštu sudedame išplaktus kiaušinio baltymus. Viską išmaišome iki vientisos masės.

Tuomet kavą arba alų supilame į dubenį, kad būtų patogu mirkyti sausainius.  Susirandam gražiausią indą, į kūrį būtų patogu padaryti tiramisu, jeigu yra noro galima daryti ir į atskiras stiklines.

tiramisu2

Tuomet po vieną imam sausainius, pamirkome visas puses į kavą arba alų (svarbu nepersistengti, kad sausainiai nepermirktų) ir dedame į indą.  Kai išklosime dugną, pilsime kiaušinių ir mascarponės masę ir taip statysime kiek tik norime aukštų.  Tarp aukštų ant sausainių galime užpilti/užtarkuoti šokolado arba užberti kakavos, smulkinti kavos pupelių, taip tiramisu skonis bus intensyvesnis.

Pagamintas tiramisu šaldytuve turėtų prastovėti bent jau apie 6 valandas,  geriausia išlaikyti per naktį.

Prieš valgant ant viršaus pabarstykite kakavos ir uždėkite šokolado drožlių. Skanaus.

tiramisu1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s