Naminiai ravioli su vištiena ir špinatais

Italija yra mano svajonių šalis – jos maisto kultūra man tokia artima, kad visuomet, kai tik stinga noro ar minčių ieškoti ko nors naujo, maloniai grįžtu prie jau gamintų receptų. Daugelis žinomiausių itališkų patiekalų jau yra tiek išmokti, kad receptų senokai nebereikia vartyti knygose ar ieškote kažkur kitur.

Nė viena kita pasaulio virtuvė taip dažnai negula ant mūsų stalo kaip itališkos šimtametės tradicijos. Gal ne iš piršto laužtas tas posakis, kad Italijoje yra vieni prasčiausių restoranų, nes geriausia maistą ten visi gamina namuose, ir jeigu norite skanaus itališko maisto šiandien, visai nebūtina eiti į restoranus, visų reikiamų produktų rasite beveik bet kur ir pasaulio pripažintus bei pamėgstus receptus greitai pamėgsite savo namuose.

Italai, kad ir kurioje šalyje begyventų retai vaikšto į italų restoranus, jie mieliau savo draugus pasikviečia į svečius ir pagamina jiems taip kaip juos mokė jų močiutės ar mamos. Tai šalis, kur keturiasdešimtmečiui vyrui negėda laižyti šokoladą nuo pirštų, kai jis gamina savo draugams desertą arba vaikščioti namuose su miltuota prijuoste, nes ką tik baigė ruošti makaronus ar picą.

Šiandien ruošime Ravioli – tai beveik tas pats, kaip Lietuvoje pamėgti koldūnai, tik tešla yra kiaušinio pagrindu, nenaudojant vandens. O įdarą visuomet galite pasigaminti tokį kokio norite, mes pasiūlysime – vištieną su špinatais.

ravioli

Ravioli pagaminti reikės:

  • 300 g miltų
  • 4 kiaušinių (2 trynių ir dviejų pilnų kiaušinių )
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 šaukšto vandens
  • druskos ir pipirų
  • mėgstamų šviežių žolelių (bazilikas, mėta)
  • 150 g  natūralaus jogurto
  • 30 g sviesto

Ravioli,  naminių makaronų ar cannelloni tešlos gamyba nesiskiria niekuo, taigi kaip pagaminti tešlą jau pasakojome čia.

Toliau viskas gaminama naminiu virtiniu principu: iškočiojus vieną blyną (storis priklauso nuo jūsų skonio) pridedama įdaro uždengiama kitu ir tuomet suspaudžiama ir supjaustoma. Ar tiesiog vieną blyną perlenkiame ant sudėtų įdaro rutuliukų. Tuomet supjaustytus ravioli kraštelius prispaudžiame šakute. Iš šios tešlos kiekio turėtų gautis apie 30 didelių raviolių.

Kadangi raviolių įdaras virtas, o ne žalias, tai virti ravioliams reikės tik kelias minutes, kol išvirs naminė tešla. Virimo laikas priklauso nuo tešlos storio, bet vidutinio storio raviolis išvirs per 3-4 minutes.

Per tą laiką galime pasidaryti padažą, kuris puikiai tiks prie raviolių. Keptuvėje išlydome 30-40 g sviesto, įpilame apie 100-150 g natūralaus jogurto, įdedam smulkintų mėgstamų žolelių, druskos ir pipirų, pakaitinam 5 minutes ir bus galima pilti ant išvirtų raviolių.

Mes radome šaldiklyje mėgstamų miško grybų, taigi nepasikuklinom ir juos supjaustę, pakepėme keptuvėje su sviestu kaip priedą prie raviolių.

 

ravioli2

Įdarui pagaminti reikės:

  • 1/2 virtos vištienos krūtinėlės
  • 1/2 svogūno
  • 2 saujos špinatų
  • druskos, pipirų

Išverdame vištienos krūtinėlę ir susmulkiname ją su špinatais, svogūnais, druska ir juodaisiais grūstais papirais, šlakeliu aliejaus iki vientisos masės.

ravioli1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s