Pupelių ir saldžių bulvių troškinys

Dabar toks metas, kai populiaru valgyti ką nors kitaip ar kitur nei kiti. Įprasti lietuviams troškiniai su bulvėmis, kopūstais, mėsa ar dar kuo yra primiršti, nes pasaulio pažinimas dabar diktuoja madą. Pasivaikščioti po kitų kiemą dar niekam nepakenkė. Taigi ir mes stengiamės ieškoti ko nors ne tokio būdingo Lietuvai ar net Europai. Juolab, kad net pačių įmantriausių ingridientų rasti parduotuvėse darosi visai nesudėtinga.

Šalys, kuriose buvo ir yra daug skurdo, žmones išmoko puikių dalykų: prieskoniai ir padažai gali gelbėti bet kokį patiekalą iš ypatingai kasdieniškų ir paprastų ingredientų.

Šiandien pasidalinsime su jumis nuostabiu troškiniu, kurį galite pasigaminti per valandą ir per daug nestovėdami prie puodų ir leisdami visą darbą už jus nudirbti orkaitei.

pupeliu troskinys1

Troškiniui 4-6 asmenis pagaminti reikės:

  • 4-6 saldžių bulvių (stenkitės imti vienodo dydžio, kad iškeptų vienodai)
  • 3-4 skardinių pupelių (tiks visokios, galite miksuoti, kad būtų daugiau spalvų)
  • 700 ml pomidorų tyrės arba pasatos, galite naudoti ir smulkintus pomidorus skardinėse.
  • 3-4 morkų
  • 2-3 svogūnų (naudokite raudonąjį ir geltoną)
  • 2 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • sauja šviežio rozmarino
  • druskos ir pipirų
  • 1 šaukšto paprikos miltelių
  • 1 čili pipiro (galite naudoti daugiau ar mažiau, priklausomai kaip mėgstate aštriai)
  • 1-2 šaukštai rūkytos paprikos miltelių
  • 1 šaukštas aitriosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštas vorčesterio padažo
  • 1/2 v.š. malto kumino

Viskam pagaminti reikės valandos su trupučiu. Pirmiausiai paimam gilią skardą, į kurią sudedam supjaustytas morkas ir svogūnus, česnakus, čili, pašlakstom aliejumi. Pjaustome stambiau, kad per valandą troškinimo iš daržovių dar kas nors liktų. Smulkiau supjaustome tik česnako skilteles.  Pabarstome druska ir pipirais, įdedam malto kumino ir saldžiosios paprikos miltelių, aitriosios paprikos miltelių. Viską gerai sumaišome ir šaunam į orkaitę 20 minučių pasikaitinti 180 laipsnių karštyje.

Tuo pat metu visas bulves tiesiog sudedam ant kitos skardos pašlakstome aliejumi, apibarstome druska ir pipirais, gerai jas įtrinam ir šaunam į kitą orkaitės aukštą. (Bulvės keps 1val – 1val 20 min. priklausomai nuo bulvių stambumo). Kepam tol, kol viduje bulvės pasidaro kaip košė.

Po 20 minučių trumpam iš orkaitės išimame morkas su svogūnais, čili ir česnakais. Kadangi daržovės jau gražiai apskurdo joms reikalingas papildymas. Su visu skysčiu pilame konservuotas pupeles; visas kiek tik turime ir esame pasiruošę suvalgyti. Viską užpilame pasata ar pomidorų tyrę. Jeigu turite galite dėti gerus 2 šaukštus barbekiu (BBQ) padažo, mes tiesiog įdėjome rūkytos paprikos miltelių ir šiek tiek vorčesterio padažo. Sudedam susmulkintą rozmariną.  Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę toliau troškintis.

pupeliu troskinys2

Tiek bulvės, tiek troškinys bus gatavi vienu metu. Bendra trukmė turėtų būti apie 1 val., gal kiek ilgiau.

Kai bulvės iškeps, galite traukti ir troškinį.  Prie troškinio puikiai tiks paskrudinta itališka duona ar prancūziškas batonas. Tiesiog  bulvėms ir troškiniui likus kepti apie 10 minučių galite suplėšyti duoną pašlakstyti aliejumi, užtarkuoti mėgstamo sūrio, šauti į orkaitę ir viskas bus paruošta vienu metu.

Patiekėm visą skardą ant stalo, į pupelių troškinį sudėjome truputį suspaustas bulves, kepintos duonos gabalėlius ir leidom kiekvienam prisikrauti lėkštes kaip nori. Pupelės gavosi aštrokos, todėl degančiai gerklei atvėsinti puikiai tiko natūralus jogurtas.

pupeliu troskinys

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s