Mieliniai blyneliai

Vasario mėnesį turbūt daugiausiai ieškom blynų receptų, kiekvienais metais žiemos šventei vis norisi pasigaminti kažką naujo, bet tai, kas paprasta būna ypatingai skanu, kai kepi tik vieną kartą per metus. Taip pas mus su mieliniais blynais. O, kad nebūtų per daug įprasta jais mėgautis su skania uogiene ar uogomis, siūlom užsiberti mėgstamo balto sūrio (pavyzdžiui varškės sūrio, panyro, fetos) ir raudonųjų ikrų.

mieliniai blynai1

Blynų tešlai paruošti reikės (gavosi 20 blynelių):

  • 250 gr. miltų
  • 250 ml. pieno
  • 3 gr. sausų mielių
  • 1 kiaušinio
  • 35 gr. sviesto
  • žiupsnio druskos

Miltus sumaišome su sausomis mielėmis, druska ir maišant supilame šiltą pieną. Gerai išmaišius, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame apie 1 valandą šiltoje vietoje.

Po valandos tešla pakils, atsiras oro burbuliukų, tada supilame gerai išmaišytą kiaušinį ir lydytą sviestą.

Blynelius kepiau ant vidutinės ugnies, kol abi pusės švelniai parudavo, patiekėme su susmulkintu panyro ir fetos sūriu bei raudonaisiais ikrais, dėl gaivumo, užbarstėme šviežių mėtų ir citrininio čiobrelio.

mieliniai blynai2

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s