Saldžių bulvių blyneliai

Savaitgalio rytą saldūs blynai su vaisiais ar uogomis, patiekti pusryčiams su kava ar arbata – daugelio svajonė. Darbo dieną tam dažnai stinga laiko, bet, kai niekur neskubama, pasilepinti sočiais pusryčiais, labai smagu.

Mėgstamų blynų receptus mokame taip gerai, kad retai reikia pasižvalgyti į špargalkę ir ilgiausias darbas būna juos tik iškepti, nes blynai skaniausi, kol karšti.

Mes išsikėlėm sau iššūkį, išsikepti saldžių bulvių vaflius –blynus, kuriuos kaip ir reiktų kepti vaflinėje. Gudravome ir pabandėme iškepti čirvinių (širdelių) blynų keptuvėje. Ar pavyko? Be abejonės, Taip.

Pavyks ir jums, jeigu nepatingėsite ir pabandysite, nustebsite patys, kaip skanai gausis, o jeigu kas iš šeimynos nematys gamybos proceso, galės paspėlioti sudedamąsias dalis – jiems turėtų sektis prastai, nes saldžios bulvės nėra įprastas ingridientas blynams, gamintiems Lietuvoje.

Visus reikiamus ingridientus nesunkiai rasite didesnėje parduotuvėje, nors ir receptas yra amerikonų išmislas – prigis pas jus virtuvėje labai greitai. Jeigu mėgstate Amerikietiškus blynelius nebūsite abejingi ir šiems.

saldziu  bulviu vafliai

Blyneliams paruošti reikės (gavosi 6 blynai):

  • 1 didelės saldžiosios bulvės
  • 2 kiaušinių
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto
  • 1 puodelio miltų (200-250g)
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 1 a.š malto imbiero
  • 1 a.š maltos kalendros sėklų
  • pusė arbatinio šaukštelio druskos
  • pusė puodelio pieno
  • 1/8 puodelio cukraus pudros

Apelsinų salotoms reikės:

  • 3 didelių apelsinų (raudonųjų)
  • žiupsnio druskos
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. ryžių acto

Pirmiausia reikia susipjaustyti kvadratėliais bulvę ir apvirti sūditame vandenyje, kad vėliau galėtume ją susmulkint elektriniu trintuvu ir įmaišyti į tešlą. Bulvę virėm tol, kol tapo trapi įbedus šakutę, tai turėtų trukti apie 6-7 minutes.

Per tą laiką, kol bulvės virs, reikės sumaišyti ingredientus. Reikės dviejų dubenių. Į didesnį dubenį sumaišome visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius (imbierą, kalendrą, druską) ir cukraus pudrą.

Į mažesnį dubeny sumaišome kiaušinio trynius, ištirpintą sviestą, pieną ir apvirtas, susmulkintas su trintuvu bulvių gabalėlius (masė turi būti atvėsus).

Atskirai suplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.

Tuomet gerai išmaišius skystus ingredientus pilame juos į dubenį su biriais produktais ir viską sumaišome iki vientisos masės, tuomet sudedame iki standumo išplaktus baltymus ir švelniai įmaišome į tešlą šaukštu.

Įkaitiname savo čirvinių blynų kepyklę, ar vaflinę (jei tokią turite) ir kepame. Jeigu kepsite čirvinių blynų kepyklėje stenkitės nesuspausti blynų, jeigu yra užspaudimo funkcija, nenaudokite jos, leiskite blynui pakilti, kiek jam reikės. Kepkite, kol gražiai paruduos ir valgykite su apelsinų salotmis. Pažadame, skonis jus nustebins.

saldziu  bulviu vafliai1

Advertisements

Vienas komentaras apie “Saldžių bulvių blyneliai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s