Indiškas svogūnų bhaji

Indų virtuvės patiekalai dažniausiai atrodo nesuprantamai sudėtingai paruošiami ir dėl savo skonio turtingumo atgraso mus juos bandyti pagaminti savo virtuvėje. O visa jų maisto filosofija paremta šeimos ar net giminės  tradicijomis ir prieskonių įvairove, kurios mes šaltieji lietuviai gaila, bet neturime iš ko perimti.  Mane, pažiūrėjus indiškus maisto filmus, sočiai ir skaniai privalgius indiškame restorane, užkrečia mintis išbandyti tai namuose. Vienas iš tokių bandymų svogūnų užkandis – bhaji.

svogunu bhajiTikrai pavyks pagaminti kiekvienam, tik reikės turėti svarbiausių prieskonių ir ne tokių dažnų mūsų virtuvėse žirnių miltų. Visko įsigyti tikrai rasite įprastoje didesnėje parduotuvėje.

Kadangi patys svogūnų bhaji yra aštrūs (priklausomai kiek dėsite čili pipiro), todėl prie jų puikiai tiks gaivus jogurtinis padažas su agurkais ir mėtomis.

Bhaji pagaminti reikės (12 bhaji):

  • 2 didelių svogūnų (naudojome vieną paprastąjį, vieną saldųjį)
  • 1 skiltelės česnako
  • 220 gr. žirnių miltų
  • 1 v.š. ciberžolės (kario)
  • 1 v.š. maltos kalendros
  • 5 kardamo ankščių grūdelių
  • 1 v.š. garam masala prieskonių
  • 1 čili pipiro
  • 1/2 stiklinės vandens
  • poros žiupsnių druskos
  • aliejaus kepimui

Jogurtiniam agurkų ir mėtų padažui paruošti reikės:

  • 150 gr. natūralaus jogurto
  • 4 šaukštų sutarkuoto nusunkto agurko
  • saujos mėtų
  • druskos, juodų pipirų
  • 2 šauktų citrinos sulčių
  • 1/4 čili pipiro

Iš žirnių miltų ir visų prieskonių (ciberžolės, kalendros, kardamono grūdelių, garam masala) ir vandens išmaišome tešlą. Ji turi būti tiršta it jogurtas, vandens pilam tiek, kad gautūsi tąsi konsistencija. Atskirai supjaustome svogūnus (perpjunam per pusę ir supjaustom griežinėliais), susmulkinam česnako skiltelę, čili pipirą, įberiam druskos ir rankomis išmaišome, truputį sutraiškant svogūnų gabalėlius, kad pasklistų sultys.

Įmaišome svogūnus į tešlą ir rankomis formuojame norimo dydžio rutulėlius, metam į karštą aliejų (mes naudojome rapsų aliejų kepimui), kepėm apie 5 minutes, tol kol svogūnai parudavo. Svarbu gerai nuvarvinti aliejų ir išdžiovinti ant vienkartinio popierinio rankšluosčio.

Padažą ruošėm taip: sutarkuotą agurką pasūdžius, nusunkiam skystį, įmaišome į jogurtą, susmulkinamą saują šviežių mėtų, įberiame šviežiai maltų pipirų, įspaudžiame citrinos sultis.

Valgom, kol dar šilti su jogurtiniu agurkų ir mėtų padažu.

svogunu bhaji1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s