Migdoliniai Almendrados sausainiai

Dar vienas puikus greitai paruošiamų desertų pavyzdys, aišku, migdolų gerbėjams, kadangi visas sausainio pagrindas paremtas migdolų miltais. Beiškant migdolų miltų panaudojimo būdų, radau, kad ispaniški migdoliniai sausainiai – almendrados labai mėgstami ir populiarūs, tad šilto oro dvelksmui prisiminti, per pusvalandį ant mūsų stalo puikuojasi labai kieti ir labiausiai į arbatą tinkami mirkyti sausainėliai.

Jei namie neturite migdolų miltų, galite pasiruošti patys: migdolus be luobelės pakepinę orkaitėje, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki miltų.

almendrados2

Sausainiams paruošti reikės (gavosi apie 30 sausainėlių):

  • 250 gr. migdolų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 125 gr. cukraus pudros
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 1 a.š. cinamono

almendradosKiaušinio baltymą suplakti iki standžių putų, vėliau įberti cukraus pudrą ir dar šiek tiek plakti. Plakinį įmaišyti į migdolų miltų, trynio, citrinos žievelės masę. Gautą masę gerai išmaišom ir formuojam graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedam ant kepimo popieriaus į kepimo skardą. Suformavus visą masę į rutuliukus, juos gražiai suspaudžiame, kad gautųsi apie 4 cm skresmens skritulėliai. Į vidurį įspaudžiam migdolo riešutą, apibarstome cinamonu.

Kepam apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tik iškeptus iš karto nuimame nuo kepimo popieriaus.

almendrados1

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s