45 vieta. Chicken rice

Žiūrint tik į pavadinimą atrodo turėtų būti kaip nors įmantriai paruošti ryžiai, ypač kai mes pripratę prie azijiečių maisto kultūros iš kinietiškų restoranų – vištiena žuvies skonio ar baklažanai kalmarų skonio.

Iš 50tuko geriausių 45 vietos mes tikėjomės irgi kažko panašaus ir manėm, kad Tai paruošti lietuviškos virtuvės aplinkoj bus sudėtinga, o gal net trūks kokių nors ypatingų ingridientų, reikės improvizuoti, bet pasiskaičius, paaiškėjo, jog tai puikiai lietuvių virtuvėj prigysiantis patiekalas, man rodos, gal jį net valgote, nežinodami, kad tai Kinijos emigrantų Hainan provincijoj sugalvotas patiekalas, dabar vainikuojamas nacionaliniu Singapuro maistu.

O jei rimtai, paragavus nusprendėme, kad šio patiekalo esmė – padažai, kadangi virta vištiena, ryžiai, vištienos sultinys nėra stipraus skonio ingridientai, todėl svarbiausia gerai paruošti paprastus, bet super aštrius padažus.

chicken rice

Dar apie valgymą.. šis patiekalas ir tampa skanus, todėl, kaip sumaišote ingridientus ir ką su kuo valgote. Patiekiamas taip, kad būtų galima pačiam valgytojui nuspręsti, kur viską miksuoti: lėkštėje ar iškart burnoje. Tuo matyt gana paprastai atrodantys ir paruošiamas patiekalas tampa nepaprastu. Svarbu ne tik ką valgome, bet ir kaip.

chicken rice1

Vištienai paruošti reikės:

  • vištos
  • imbiero
  • svogūnų laiškų
  • druskos

Jei planuojate gaminti daug, galite virti visą vištą, jei ne, pusę ar kurias nors dalis (tokias, kad išvirus gautųsi sultinys). Mes virėme mažą visą vištą.

Pirmiausia gerai įtryniau visą vištą rupia druska, į vidų prikimšau svogūnų laiškų ir griežinėliais pjaustyto imbiero.

Vištą virėme dideliame puode, pripyliau šalto vandens tiek, kad tik apsemtų ir leidau puodui užvirti, nugriebiau susidariusas putas, po to perpus sumažinau ugnį, kad ji mirktų karštame vandenyje, bet vanduo neburbuliuotų. Kadangi višta buvo maža, išvirė per valandą.

Išvirus vištai panardinom ją į ledukų dubenį, tam kad ji tolygiai atšaltų, o odelė taptų standi. Tokį patarimą radom vienos singapūrietės blog’e, tad atrodo įtikinimai, ruošiant tokį patiekalą.

Sultiniui paruošti reikės:

Kadangi virėme visą vištą, gavosi puikus sultinys, kurį tik perkošėme, pasūdėme ir pateikimui įbėrėme poro griežinėlių.

Jei šiam patiekalui virsite tik vištieną, sultinį turėsite išsivirti atskirai.

Čili padažui paruošti reikės:

  • 2 čili pipirų
  • 1 a.š. smulkinto imbiero
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • 1 v.š. sultinio

Čili pipirus, imbierą, česnaką labai gerai susmulkinti,  mes naudojome grūstuvę, įspaudžiam citrinos sulčių, įberiam druskos ir įpilame sultinio.

Imbieriniui padažui paruošti reikės:

  • 4 v.š. imbiero
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • druskos

Imbierą ir česnaką gerai susmulkinome grūstuvėje, įspaudėme citrinos sulčių, įbėriame druskos.

Pateikiame valgymui taip: atskiras indelis ryžių, sultinio, lėkštė su vištiena ir padažai: čili, imbiero ir sojos padažas. Komplektuojam ir ragaujam taip kaip norim ir atrodo skaniausia.

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s