Club sumuštiniai

Nežinau kaip jums, bet mano skrandyje geras sumuštinis visada ras vietos.

Taip jau gavosi, kad daugelyje šeimų sumuštiniai yra pagrindinis pusryčių maistas, neretai įdedamas vaikams į pietų dežutes suvalgyti mokykloje, ar pasiimamas su savimi į darbą sukirsti prieš pietus pavartant žinių portalus.

Visa tai yra puiku. Aš niekuomet nesutiksiu, kad sumuštinis yra nesveikas maistas, kaip dabar dažnai bandoma formuoti šiandieninėje visuomenėje. Aišku, jeigu mes kalbėsime apie eilinį sumuštinį su sviestu ir daktariška dešra ar lietuvišku “saliami” iš prekybos centro – tuomet tai išties blogai.

Blogai ne dėl to, kad jūs neturėdami laiko susimiksuojat, ką nors ant greičio pietums ar pusryčiams. Blogai, kad sumuštinį jūs pavarčiate nuvalkiotu, niekam nebeįdomiu maistu, tiesiog skirtu užkimšti skrandžius pasitenkinant olandišku sūriu ar pigia dešra, užkrauta ant sviesto ir dar sugebat tą daryti dešimtmečiais. Tai panašu į niekam nebeteikiantį džiaugsmo procesą. Vienam – pagaminti sumuštinį o kitam – juos suvalgyti dėl to, kad taip reikia.

Siekdami pradžiuginti jūsų skrandžius, siūlome nepatingėti įdėti 5 minutėmis daugiau darbo ir gauti daug like‘ų iš savo šeimos narių už kažką naujo jūsų pietų dėžutėje.

club sumustiniai1

8 club sumuštiniams pagaminti reikės:

  • 8 riekelių skrudinimo duonos (šviesios ar tamsios, jūsų valia)
  • saujos špinatų
  • 10 krevečių
  • 2-3 griežinėlių serano kumpio
  • 1 mocorelos rutuliuko (vidutinio dydžio)
  • įvairių prieskoninių žolelių (bazilikas, kalendra, čiobrelis)
  • 1-2 ančiuvių
  • alyvuogių aliejus
  • druskos ir pipirų

Kadangi sumušinį pasigaminti visad norisi labai greit, stengsimės optimizuoti darbus.

Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių ir ant grotelių sudedam visus forminės duonos gabaliukus. Kepam, kol taps traški ir apskrudus, jei turite duonos skrudintuvą – tai dar greičiau.

Gaminame žaliąjį padažą: sudedame visas žoleles (galima naudoti visas turimas ar mėgstamas šviežias žoleles) ir, jeigu padažo norisi daugiau, įmetam saujelę špinatų į smulkinti tinkamą indą, įdedame ančiuvį ir įpilame 30-40 g aliejaus. Susmulkiname visus ingridientus, paverčiant viską į vientisą masę, kuria tepsime apskrudusią duonelę. Jei žolelių neturite – išeitis naudoti pavyzdžiui pirktinį pesto padažą.

Pašildome krevetes: tiesiog ant aliejaus ar sviesto pakepame kelias minutes, kad būtų šiltos, galime užbarstyti druskos ir pipirų pagal skonį, paskaninti česnaku.

club sumustiniai

Jeigu turite, imkite gril keptuvę, jeigu ne, tiks ir paprasta, o gal turit panini ar kitų sumuštinių kepyklę (suspaudimo principo) tuomet iš vis idealu. Kol keptuvė kaista, ištraukiam iš orkaitės duonelę, tepame padažu, ant vienos pusės dedame sūrio gabalėlius ir špinaitus, ant kitos – kumpį arba krevetes; tuomet suvožiam ir dedam į grill keptuvę.

Kepam apie 1 minutę, tik, kad spėtų šiek tiek pasilydyti mocorelos sūris ir ant duonos įsispaustų gražūs grill keptuvės antspaudai.

Supjaustom trikampiais ir mėgaujamės.

club sumustiniai2

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s