Vynuogės pistacijose

To negalėtum pavadinti vien desertu ar tiesiog užkandžiu, o vadinti canapes(vieno kąsnio užkandis) kur kas solidžiau. Juo labiau, kad šitas receptas ragautas ir pamatytas jau mano minėtoje prancūziškų canapes gamybos virtuvėje. Šis canape yra tikrai ypatingas, jei taip ilgai išliko mano galvoje, o receptoriai puikiai prisimena skonį,  ypatinga proga jis buvo pagamintas ir mūsų namuose.

vynuoges pistacijose

Smagiausia šio užkandžio gamybos dalis, reikalaujanti kantrybės ir kruopštumo – vynuogės paslėpimas sūryje,  pažadu, kad būsite tikrai išsiterlioję pirštus, patarimas – gaminti ne šiltomis rankomis ir tik prieš gamybą iš šaldytuvo ištraukti sūrį. Po kelių bandymų, sūris prilips prie vynuogės, kas penkias ar šešias vynuoges teks plauti rankas, bet skonis tikrai vertas šiokio tokio vargo.

Paragavusiems iš karto kilo klausimas – iš ko jis pagamintas. Jei sukėlė tokį susidomėjimą, vadinas skonio suderinamumas idealus.

vynuoges pistacijose1

Gamybai reikės (apie 40 vynuogių):

  • 40 vienodo dydžio raudonųjų vynuogių be kauliukų
  • 3 pakuočių Philadelphia sūrio (apie 375 gr.)
  • smulkintų pistacijų

Pasiruoškite platų dubenį su smulkintomis pistacijomis (pistacijų naudokite tiek, kad būtų lengva dubenį pakračius riešutais apsivolioto sūrio rutuliukus), pasiruoškite nuplautas nusausintas vynuoges ir sūrį.

Pirštais lipdome sūrį aplink vynuogę ir metame į dubenį su pistacijomis. Lipdyti stengiamės greitai, nes sūris nuo maigymo sunkiau limpa. Svarbu, kad visa vynuogė pasidengtų sūriu. Aš “sulipdau” apie 5-6 vynuoges, tada pakratau į šonus pistacijų dubenį, kad ant sūrio priliptų riešutų gabalėliai ir švariomis rankomis suformuoju rutuliukus.

vynuoges pistacijose2

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s