Žirnelių ir pančetos sriuba

Žalia spalva patiekaluose visada kelią apetitą ir suteikia pavasario ir vasaros skonį. Šią sriubą geriausia gaminti tada, kai randasi šviežių žirnių, tada nesudėtinga įsigyti ir žirnių ūglių (o jei turi daržą, jų gali tiesiog nusiskinti). Bet vasaros ilgesiui sumažinti mes gaminamt šią sodriai žalią sriuba viduržiemį pakeičiant žirnius šaldytais žirneliais, o ūglius –  žirnių ankštimis. Rezultatas – pirmiausia suvalgymas akimis, o skonis – nukelia prie žirnių lysvės.

zirneliu sriuba

Sriubai paruošti reikės (3-4 asmenims):

  • 2 puodelių šaldytų žirnelių
  • 1 bulvės
  • 20 g sviesto
  • 2 puodelių daržovių sultinio
  • saujos griežinėliais pjaustyto poro
  • 2 saujų žirnių su ankštimis
  • druskos, pipirų
  • 2 šaukštų greitinėlės
  • 50 g pančetos (ar žalios kiaulienos šoninės)

zirneliu sriuba1

Bulvę, supjaustytą griežinėliais, kartu su poru, pakepinti giliame puode su sviestu apie 5 minutes, tuomet supilti sultinį ir virti, kol suminkštės bulvės (apie 10 minučių). Sumažinus ugnį sudėti žirnelius ir žirnius su ankštimis. Karts nuo karto maišant neuždengtame puode virti apie 5 minutes.

Pagardinti druska, pipirais ir elektriniu trintuvu sutrinti iki norimos vientisos masės, pabaigoje supilti grietinėlę.

Pančetos (ar kiaulienos šoninės) griežinėlius pakepinti, kol suskrus, nudžiovinti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio ir sulaužyti pailgais gabalėliais.

Patiekti su pakepinta pančeta, šlakeliu natūralaus jogurto.

zirneliu sriuba2

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s