Bulgur kruopos su žaliais žirneliais

Šis pasiūlymas nudžiugins tuos, kurie mėgsta greitai paruošiamus, sočius, sveikus patiekalus. Įvairias kruopas ir košes prisimenam iš vaikystės, tačiau tokių, populiarių Rytų Europoje, Artimuose Rytuose, Vidurio Azijoje kruopų mums tada neteko ragauti. Atkeliavo jos į mūsų parduotuves turbūt sveikų produktų, sveikos mytybos išpopuliarėjimo dėka, kur dėl išskirtinės kviečių apdorojimo metodikos, jose tikrai gausu naudingų medžiagų. Na o skoniu jos nesiskiria ypatingai nuo paprastų kvietinių kruopų.

bulgur kruopos

Paruošti reikės (2 asmenims):

  • puodelio bulgur kruopų
  • dviejų saujų žalių šviežių ar šaldytų žirnelių
  • saujos špinatų
  • poros šaukštų pakepintų moliūgo sėklų
  • 5 džiovintų slyvų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1/2 laimo sulčių
  • šviežių petražolių ar kalendros

Kruopas išverdam pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Joms išvirus išspaudžiam laimo sulčių, pasūdome, apšlakstom aliejumi. Sudedame žirnelius, smulkintas petražoles, smulkintas džiovintas slyvas ir viską išmaišome. Dedame į lėkštę, užberiame špinatus ir pakepintas moliūgo sėklas. Jei norisi, dar apšlakstome aliejumi, laimo sultimis.

bulgur kruopos1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s