Sriuba su kokosų pienu

Tai sriuba, kuri tikrai nelaimėtų jokiuose sriubų rinkimuose Lietuvoje, taip jau atrodo, kad pas mus tai gautųsi gana nacionalinis reikalas ir paskelbus kokį nors konkursą dominuotų visokie barsčiai, šaltibarščiai, na gal dar kokia pupelių, kopūstų sriuba ar kažkas panašaus.

Šiai sriubai reikalingas ingridientai iš tų lentynų prekybos centre kur neina vyresnio amžiaus žmonės, neina ir tie kurių suvokimas apie mitybą sustojo su barsčiais ir kugeliu, kuris vis dar skaniausias pas močiutę kaime.  Nepagalvokit neteisingai, močiutes mes mylime, bet mylime ir platesnį pasaulį, o kai jį gali paliesti rankomis, paragauti savo virtuvėje, to nedaryti, mūsų galva, yra naivu.

Čia kalbam apie atskirą skyrelį beveik kiekviename prekybos centre su keliomis lentynomis arba specializuotas maisto krautuvėles, kur randasi įdomiausi pasaulio stebuklai, ne visada pačios geriausios  kokybės, bet turim, ką turim. Taip, čia galima rasti kokios nors kario pastos, žuvies padažo, papadom duonos, tortilijų, kinietiškų grybų, įvairių aitrių paprikų padažų (tobasco), kokosų pieno, jūros dumblių, taco, noodle makaronų ir kitų įvairių pasaulio virtuvių populiariausių įdomybių, bet tas lentynas kai kurie aplenkia dideliu lanku lyg juose gyventų koks nors piktas šuo.

Grįžtant prie sriubos, ją greičiausiai reiktų priskirti prie tailandietiškų patiekalų, nes jai naudojamas kokosų pienas yra jų vienas mėgstamiausių ingidientų, mes pasižvalgėm po keletą skirtingų sriubų su kokosų pienu receptų, viską sumiksavome savaip ir paliksime spręsti jums, gerai taip ar ne.

sriuba su kokosu pienu

Sriubai su kokosu pienu pagaminti reikės:

  • 1 l daržovių sultinio
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1 puodelio lešių (maišėm dviejų spalvų)
  • 1 didelio svogūno
  • 70 g noodle makaronų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 kardamono ankšties grūdelių
  • 1 a.š. raudonos paprikos miltelių
  • čili pipiro pagal skonį
  • 1 a. š.  kario pastos arba ciberžolės miltelių
  • 1 a.š. tarkuoto imbiero
  • 2 saujų žalėsių (burokėlių lapų, špinatų ir rukolų mikso)

sriuba su kokosu pienu1

Pasaka prasidės nuo to, kad į 1 litrą daržovių sultinio sudedame lešius, įberiame šaukštelį kario pastos arba ciberžolės ir verdame apie 20 minučių, kol lešiai suminkštės.

Per tą laiką susipjaustome svogūną kaip galime smulkiai ir dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Po kelių minučių sudedame tarkuotą imbierą ir, kai svogūnai taps auksiniai, įberiame cinamoną, paprikos miltelius ir kardamoną, tai pat jeigu norime, įdedam čili pipiro.  Pakepus dar kelias minutes, nuimame nuo ugnies.

Kai lešiai jau minkšti, sudedam keptą svogūną ir kitus keptuvėje esančius ingridientus į puodą. Suplakame kokosų pieną ir supilame į puodą, gerai išmaišome ir sudedame žalėsius, iš paskos sumetame noodle makaronus (jiems išvirti reikia apie 2 minučių). Paverdame kelias minutes, patikriname, ar makaronai išvirė, ir galime patiekti.  Skanaus!

sriuba su kokosu pienu2

Advertisements

Vienas komentaras apie “Sriuba su kokosų pienu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s