Burgeris su lėtai kepta kiauliena

Pasakojimą pradėsime nuo to, kas, mūsų manymu, greitai laukia daugelyje ant popso šokinėjančių kavinių. Na tos, kur kepė picas, gamino sušį, šiandien duoda burgerius o už metų gamins kažką su lėtai kepta kiauliena ar jautiena.

Mes vedini smagumo sujungėm dabartį su ateitimi t.y pagaminome jums labai gerą mėsainį su lėtai kepta kiauliena, kuri per mėnesį pas mus čirškinosi jau antrą kartą.

Labai norėčiau paragauti tokiu būdu keptos kiaulienos kur nors Teksase Amerikoje, bet kol kas pasitenkinsime tuo, ką galime susirasti mūsų krašte. Taigi pirmiausia jums reikės susirasti 3-4 kg kiaulienos mentės gabalą su kaulu (parduotuvėse tokio nebus, net ir mėsos parduotuvėse dažniausiai mentė su kaulu yra pjaustoma siaurais gabaliukais). Mums pasisekė, turgelyje mėsininkas mums išpjovė 3,8 kg mentės gabalą. Pirmą kartą gaminant šį patiekalą tokia sekmė mums nenusišypsojo, taigi tenkinomės mentės gabalu be kaulo. Kiek be ieškojome idealaus ar labai gero recepto šiai kiaulienos daliai iškepti visi rasti receptai buvo labai skirtingi tiek marinatu, tiek kepimo trukme, tiek orkaitės temperatūra.

Taigi galvoje viską sumiksavome ir pasileidome į savąją kelionę. Pirmiausia pasigaminome prieskonių mišinį, kuriuo įtrynėm visą mėsos gabalą gausiai, negailėdami.

letai kepta kiauliena

Marinatui pasigaminti reikės :

  • geros dozės pipirų (tiks visokie kokius tik mėgstate, mes tai pat naudojome įvairiausius)
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas kalendros sėklų
  • druskos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • pusės citrinos sulčių

Mes viską sumiksavome grustūvėje. Nuo mėsos gabalo nupjovėme odą, įpjovėme horizontalias ir vertinalias linijas tam, kad prieskoniai geriau patektų į mėsą. Tuomet rankomis visus prieskonius „įmasažavome“ į mėsą negailėdami nė trupučio ir nepalikdami nė mažiausio tarpelio be prieskonių.

Taigi, mentė jau paruošta kepimui. Mentės gabalą dedame riebalų puse į viršų ant grotelių ir šauname į orkaitę, apačioje padėdami skardą, kad riebalai turėtų kur nuvarvėti , į ją įpilame vandens, kad nesviltų.

Kepti reikės nei daug nei mažai – 3 kg mėsos gabalui apie 3 valandas. Kas pusvalandį galime šiek tiek sumažinti kepimo temperatūrą. Pradėjome nuo 220 laipsnių baigėme 175. Kepimo metu 4-5 kartus mėsą apšlakstome skardoje esančiais riebalais susimaičiusiais su vandeniu. Iškepus paliekame pailsėti apie 20 minučių, o tuomet jau tik jūsų reikalas, ką norėsite su ja padaryti.

Taigi kaip ir minėjom anksčiau, šįkart mes nusprendėm draugus pavaišinti burgeriais su šia nuostabia kiauliena.

Prie burgerių paruošėme salotų, padarėm tadziki ir naminio majonezo burgeriui pašlakstyti, nupirkome mielinių bandelių ir leidome patiems miksuotis kaip kam patinka.

Mūsų burgeris buvo toks: pašildytą bandelę tepėm naminiu majonezu ant jo sukrovėm gerą dozę plėšytos kiaulienos mėsos ant viršaus uždėjom špinatų ir gražgarsčių mikso, užvožėm kepurę ir nusprendėm parodyti jums.

burgeris su kiauliena

A tiesa dar prikepėm gardžių fri bulvyčių, apie kurias jau buvom pasakoje anksčiau.

Mūsų vakarienei 6 asmenims reikėjo :

  • 16 mažyčių plėšomų mielinių bandelių
  • 200 g gražgarsčių ir špinatų mikso
  • Naminio majonezo ir tzadziki padažo
  • 1 kg bulvių – fri bulvytėms pagaminti
  • Keptos kiaulienos mentės (kepėm 3,8 kg gabalą, kepimo metu be jokios abejonės daug mėsos prarandama, bet sunaudojome daugiau nei pusę šios mėsos)
  • Mėlyno kopūsto ir morkos salotų (prie burgerio ar į jį, kaip kam skaniau)

burgeris su kiauliena1

Reklama

Vienas komentaras apie “Burgeris su lėtai kepta kiauliena

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s