26 vieta. Fajitas

50 geriausių pasaulio patiekalų Meksika įsirašo su savo 3 patiekalais: Taco, fajitas ir šokoladu. Kodėl toks ganėtinai paprastas ir daug variacijų turintis užkandis fajita tiek paplitęs pasaulyje? Gal todėl, kad tai dar vienas sėkmingo užkandžio pavyzdys, kurio paslaptis slypi paplotėlyje. Taip kaip indai turi savo paratha ar naan duonelę, kaip gruzinai turi chačiapuri, taip meksikiečiai kukurūzų ar kviečių miltų paplotėlius, patobulindami įvairiais priedais, ruošia ir vadina skirtingais patiekalais. Gal ir todėl, kad meksikiečių valgio ruošimo tradicijos tokios tvirtos ir įaugusios į kraują, kad ir toliausiam krašte nuo savo gimtosios Meksikos, pietums ir vakarienei jis ruoš tradicinius šeimos patiekalus.

Koks yra originalus klasikis fajitas turbūt nesužinosim, vat dėl to mes ir nepergyvendami, kad neatkursim tikrojo skonio, kurio dėka šis patiekalas puikuojas 26 vieta iš 50, leidom kiekvienam valgančiam sukurti savojo skonio fajitą.

Na, kad būtų daugiau autentiškumo vadovavomės keliais pagrindiniais principais. Pagal įvairių šaltinių rekomendacijas paruošti fajitas svarbiausia turėti:

  1. šiltų paplotėlių (kukurūzų ar kviečių miltų tortilijų paplotėlių)
  2. mėgstamos mėsos: jautienos, kiaulienos, vištienos ar jūros gėrybių, pvz. krevečių
  3. padažų: gvakamolės, salsos
  4. salotų ir daržovių

Kaip sėkmingai paruošite padažus (jokiu budu nepirkite paruoštų, pasigaminkite patys) ir mėsą, taip skaniai teks mėgautis fajita.

Šiam kartui mes pasiryžom keturias valandas kepti kiaulieną, kad galėtum nuo didelio didelio mėsos gabalo atsiplėšti tiek kiek nori gabalėlių ir įsivynioti į paplotėlį. Šalia prismulkinom įvairių daržovių, paruošėme padažų ir iškepėme paprikų.

Rezultatas gavosi spalvingas ir toks, kai suvalgai vieną, norisi dar. Patarimas ruošiant fajitas vakarėliui, naudokite nedidelius paplotėlius – taip patogiau susimeistrauti skirtingų priedų fajitų.

fajitas

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s