Sausainiai su šokoladu ir rausvaisiais pipirais

Kaip jau minėjau, man sausainiai – pirmiausia sviestiniai, todėl šis receptas rastas vienoje iš desertų knygoje (D.Trečiokaitė “Kvepiantys”) patraukė dėmesį ne tik dėl to, kad jie atitiko mano skonio sausainius, bet ir dėl vieno iš ingridiento – rausvųjų pipirų. Kaip ir šokoladas su čili, taip ir sausainiai su pipirais keri savo skonio subtilumu, kur saldumas susipina su aštrumu ar kartumu ir dviejų skirtingų “polių” skoniai sukuria naują jausmą. Šie sausainiai man primena angliškus populiarius sausainius su šokolado gabalėliais, puikiai tirpstančius burnoje kartu su arbata, nors pasirodo jų autorius Bavarijos virėjas Alfons Schubeck. Jei bandysite juos kepti, tikrai nustebiste, kaip paprastai galima sukurti tokį grožį ir be abejo skonį.

sausainiai su rausvaisiais pipirais

Sausainių tešlai paruošti reikės:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 70 g pistacijų
  • 20 g rausvųjų pipirų
  • 120 g sviesto
  • 60 g cukranendrių cukraus
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės
  • 1 kiaušinio
  • 170 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Šokoladą ir pistacijas sukapojau. Atskirai gerai išsukau cukrų ir sviestą, įtarkavau apelsino žievelę, įberiau druskos. kai viską gerai išmaišiau, įmušiau kiaušinį ir įsijojau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.  Įberiau šokoladą ir pistacijas bei rausvuosius pipirus, viską atsargiai sumaišiau. Iš gautos masės suformavau 2 pailgus ritinėlius (apie 3 cm skersmens), suviniojau į maistinę plėvelę ir šaldžiau šaldytuve apie 2 valandas.

Įkaitinau orkaitę iki 200 karščio ir supjausčiau atšaldytus ritinėlius nedideliais sausainėliais. Kepiau apie 10 minučių.

Valgyti knygoje rekomenduoja tik kitą dieną, kai iškeptus sausainius palaikysite uždarytoje dėžutėje.

sausainiai su rausvaisiais pipirais1

Advertisements

3 komentarai apie “Sausainiai su šokoladu ir rausvaisiais pipirais

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s