Prancūziški siuzetės blyneliai

Tikriems blynų gerbėjams prancūziški siuzetės blyneliai turėtų būti girdėti, ragauti ir greičiausiai labai mėgiami. Pačių blynų paruošimas beveik nesiskiria nuo visiems žinomų lietinių ar didelių blynų, na, gal šiek tiek turtingesne tešla, bet va padažo paruošiamas reikalauja pastangų ir specialių ingridientų: apelsinų likerio, be kurio nesigaus toks sodrus padažo skonis ir konjako, kurį reikia padegti.

O jei esate tikri blynų žinovai, prieš gaminant šį prancūzišką, galima sakyti, desertą, vertėtų pažiūrėti, kaip siuzetės blynelių kelis variantus ruošė Julia Child 7 dešimtmetyje TV laidoje French Chef.

Šių blynelių ruošimas apima kelis etapus: pačių blynelių tešlos paruošimas ir iškepimas (blynelių galima išsikepti ir iš vakaro) ir padažo paruošimas bei blynelių apkepimas jame. Taigi, pradžiai..

siuzette pancakes2

Blynelių tešlai paruošti reikės (10 blynų 20 cm skresmens):

  • 55 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 130 ml pieno
  • 25 g išlydyto sviesto
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • pusės apelsino žievelės
  • 1 šaukšto apelsinų sulčių

suzette pancakes3

 

Dideliame dubenyje kiaušinį išplaku su cukrumi ir žiupsniu druskos, supilu išlydytą sviestą, dalį pieno ir suberiu miltus. Labai gerai viską išmaišau, supilu likusį pieną (atsižvelgiant į tešlos tirštumą), įmetu apelsino žievelių gabalėlius ir įpilu šaukštą apelsinų sulčių.

Blynus kepiau 21 cm keptuvėje nepridegančia danga, todėl keptuvės papildomai tepti niekuo nereikėjo, užteko tešloje esančio lydyto sviesto.

 

 

 

Padažui paruošti reikės (padažo kiekis visiems 10 blynelių):

  • 75 ml apelsinų sulčių
  • 1/2 apelsino žievelės
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 25 g sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai apelsinų likerio (naudojome Cointreau)
  • uždegimui naudojamas konjako šlakelis (šį kartą nenaudojome)

suzette pancakes1Į didelę keptuvę įberiame cukrų, palaukiame, kol jis truputį pradės lydytis, įdedame sviestą ir viską nuolatos maišome, kada cukrus rusta, įpilame apelsinų sultis, įmetame apelsino žievelę.

Viską gerai išmaišius dedame sulankstytus blynus (blyną lenkiame per pusę ir dar kartą per pusę, gaunasi trikampėlis). Sudėtus blynus į keptuvę su padažu apkepame iš abiejų pusių, tuomet įpilame apelsinų likerį, visa masė pradeda tirštėti (dar kartą apverčiau blynus, kad iš abiejų pusių pasidengtų tirštu padažu). Pagal didžiąją dalį receptų pabaigai naudojamas konjako šlakelis ir jis padegamas, tada blyneliai gražiai apskrunda iš išorės.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s