Graikinės salotos

Graikija yra viena iš mėgstamiausių šalių mums ir jos virtuvė tai itin dažnas svečias mūsų namuose. Nors ji nėra labai žymi visame pasaulyje ir, apart graikinių salotų, daugiau retai kas matosi mūsų kavinėse, neskaitant kelių specializuotų graikiškų restoranų. Nors ir viename iš jų yra tekę ragauti graikinių salotų su ispaniškomis alyvuogėmis – mano akimis tai yra blogiau nei blogai, bet biznis yra biznis.

Graikijos patiekalai iš esmės yra labai paprasti ir kasdieniai dažniausiai salotos gardinamos paprasčiausiu alyvuogių aliejumi ar graikišku jogurtu – visa tai puikiausiai kiekvieną dieną dera prie mėsos, daržovių ir kitų patiekalų. Tie, kurie pabūvoję Graikijoje ar jos salose dar dažniausiai prisimena jų desertus – jie tikrai dieviški, ką tik iškepti, bet šįkart pakalbėsim ne apie juos.

Pasidalinsime su jumis graikinėmis salotomis, kurias galite pagaminti vos per kelias minutes, o jų kokybė priklausys nuo trijų ingridientų: kalamata rūšies alyvuogių, gero fetos sūrio ir, be jokios abejonės, tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejus – jeigu tokio pasigendate parduotuvėse, rašykite mums, rekomenduosime tiekėją, kuris jau kelintus metus pats dalyvauja aliejaus spaudime Graikijoje ir pardavinėja jį čia Lietuvoje. Tokio parduotuvėse nerasite ir patikėkite manimi jis tikrai nuostabus.

Taigi pasidalinsime su jumis salotų receptu, kurį tikra kretietė pagal tradicijas pagamino su mumis.

graikines salotos

Graikinėm salotoms 4 asmenims pagaminti reikės:

  • 1  pakelio ~200 g fetos sūrio
  • apie 15 kalamata alyvuogių
  • 1 paprikos (tiks visų spalvų, galite dėti pusę vienokios puse kitokios)
  • 2 didelių arba 8 mažų pamidorų
  • 1/2 ilgavaisio agurko arba kelis paprastus lietuviškus.
  • 1/2 mėlynojo svogūno
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • saujelės kaparėlių (galima jų ir nenaudoti)

graikines salotos1Didelėje lektštėje arba salotų dubenyje supjaustykite gan stambiai agurkus, pomidorus ir paprikas, svogūną supjaustykite kiek smulkiau, o alyvuoges dėkite nesmulkintas, nebent jeigu norisi, išimkite kauliukus, jeigu tokių yra.

Ant salotų uždėkite visą gabalą fetos sūrio arba perlauškite pusiau – pasismulkinsite tuomet, kai valgysite. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais ir nepagailėkite gero alyvuogių aliejaus.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s