Briuselio kopūstų ir spanguolių salotos

Žiemos metu skanių ir kokybiškų daržovių įsigyti gana sudėtinga, todėl tenka griebtis įvairiausių šakniavaisių, gumbavaisių, kopūstinių daržovių, ruošiant salotas ir tikintis iš jų bent kiek naudos.

Paprastieji kopūstai nuo vaikystės primena raugintų kopūstų kubilą ir jų priedą prie daugelio patiekalų, todėl po tiek laiko noris atrasti kažką naują, kad ir iš tų pačių kopūstų. Ir man pavyko rasti ypatingai paprastą, bet labai subtilaus skonio receptą vienos šeimos tinklaraštyje, kaip šventinį patiekalą, kurį aišku išbandėm ir patys žiemos švenčiu metu. Tik čia įprastinius kopūstus metam į šoną ir ieškom parduotuvių lentynose briuselio kopūstų.

briuselio kopustu salotos

Salotoms paruošti reikės:

  • 500 g briuselio kopūstų
  • 1/2 apelsino sulčių
  • 1 valgomasis šauktas apelsino žievelės
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas skysto medaus
  • sauja džiovintų spanguolių
  • druska ir pipirai

Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Pasiruošiame iš apelsino sulčių, apelsino žievelės, aliejaus ir medaus mišinį. Tuomet nuvalome briuselio kopūstus: nulupame, jei pageltę ar suvytę keletas lapų ir sumetame į dubenį su paruoštu mišiniu. Jei kopūstai gan dideli, galima perpjauti pusiau, jei ne – kepti viso dydžio. Briuselio kopūstus gerai sumaišyti ir paskleisti skardoje su visu skysčiu. Apibrastyti druska ir pipirais. Kepti apie 35 minutes, priklausomai nuo kopūstų dydžio. Padažas turi karamelizuotis ir pasidaryti bekepant klampus, todėl kas kartą nepamirškite pamaišyti kepamų kopustų.

Dar šiltus kopūstus apibrastėom džiovintomis spanguolėmis ir prieš patiekiant apšlaksčiau tirštu balzamiku ir tyru alyvuogių aliejumi. Rekomenduojam valgyti, kol salotos šiltos.

Taip pat verta išbandyti keptų briuselio kopūstų salotas su pekano riešutais, granato sėklomis, pelėsiniu ar ožkos pieno sūriu.

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s